Seuraa 
Viestejä45973

Tässä kansainvälinen adressi Suomessa asuvien isä-lapsi suhteiden oikeuksien puolesta. Jos tunnette omaksenne, niin allekirjoittakaa ja laittakaa kiertoon.

http://www.9article.com/

http://www.9article.com/suomeksi.htm

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaiken takana on äiti

Pärjääkö perheen vesa opintiellä vai ei? Asia on pitkälti äidin harteilla, viestii Helsingin yliopiston tuore väitöstutkimus, jossa selvitettiin koulumenestystä ja elämänvalintoja ennustavia tekijöitä. Yllättäen äidin koulutustaso ennusti lapsen koulutusuraa selvästi enemmän kuin isän koulutustaso. Isän merkitys lapsen koulutustason ennustajana onkin vähentynyt aiempiin sukupolviin verrattuna.
Myös muun elämänmenestyksen taustalta löytyivät vahvasti vanhempien asenteet lapseen ja lapsen koulunkäyntiin. Havainnot tukevat teoriaa sosiaalisen pääoman periytyvyydestä.
Valtiotieteen lisensiaatti Tuulikki Kärkkäinen analysoi tutkimuksessaan 74:n 14-15-vuotiaan espoolaisnuoren ja heidän vanhempiensa ja opettajiensa haastatteluja, jotka tehtiin alun perin vuonna vuonna 1976. Heidän elämänvaiheensa selvitettiin parikymmentä vuotta myöhemmin vuonna 1994. Nuorten omat ammattiodotukset 14-15-vuotiaina toteutuivat 50%:sti eli nuoret ovat tuossa vaiheessa jo pitkälle sitoutuneet tulevaisuuteen.

http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=1848

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat