Seuraa 
Viestejä45973

Avataas tästäkin aiheesta nyt oma ketju. Joka tuutista tulee Tiisanojan kärystä. Hän selittää, että kukaan ei tiennyt hänen dopingin käytöstä ja että otti vain vähän tänä vuonna. Sattumalta pari vuotta sitten tulli löysi hänen autostaan doping-aineita. Ne ei tietenkään olleet Tiisanojan.

Monet ihmettelevät miksi aiemmat positiiviset tulokset salattiin. Olen tämän jo kertonut muussa ketjussa muunmuassa Lentotaidottomalle, mutta valaistaanpa asiaa tänne omaan ketjuun.

Urheilijat harvoin käryävät kisoissa, jos ne on kotimaassa. Syy: miksi ihmeessä urheiluliitto omat kilpailijansa käryttäisivät? Testosteronia on olemassa monta erilaista. Toinen vaikuttaa pidempään kuin toinen ja näkyy testeissä eri ajan jne. Ennen ulkomaille lähtöä kilpailijat, jotka maata lähtevät edustamaan, testataan, koska on riski, että ulkomaillakin testataan. Tiisanojalla ilmeisesti ei testot häipyneet niin nopeasti kuin oli ajateltu. Hän otti henkilökohtaisen riskin ja lähti ulkomaille kisaamaan. Kun käry kävi, oli hänen tietysti pakko ottaa syy kokonaan omalle kontolle. Turha kuvitella, että kukaan muukaan olisi siellä puhdas ollut. Onnistuivat vaan kikkailemaan paremmin. Jokaisella edustusjoukkueella on oma lääkäri, joka varmasti tietää missä mennään, kuten muukin johto. Taisi myös olla parilla kymmenellä muulla liian korkeat hemo-arvot, joka viittaa epon käyttöön. Sitä ei vaan suoraan pystytä vielä testaamaan.

Jotenkin huvittava kuunnella Tiisanojan selityksiä kun osaa hieman lukea rivien välistä.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (34)

Ville1Suuri2
Urheilijat harvoin käryävät kisoissa, jos ne on kotimaassa. Syy: miksi ihmeessä urheiluliitto omat kilpailijansa käryttäisivät?

Eikös WADA testaile ihan kansallisissakin kisoissa ja lisäksi vieläpä harjoituskaudellakin? Muistini mukaan urheiluliittojen lisäksi myös kansalliset dopingjärjestöt (Suomessa siis ADT) ja WADA testaavat huippu-urheilijoita jatkuvasti. Ainakin näissä ongelmalajeissa.

Urheilun yliarvostus on näiden lieveilmiöiden taustalla. Kun pelissä alkaa olla liian paljon, alkavat heikkolahjaisemmat venkuloimaan.
Nyt esiintullut tapaus kertoo miten hullua jotkut ovat valmiita tekemään niiden TV-minuuttien vuoksi, joita menestys tuottaa, vaikka käryää varmasti. Eivät näe elämää urheilun ulkopuolella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Testaa ja testaa. Niin teille sanotaan. Kerropas vaikkapa miten monta kertaa Suomen hiihtomaajoukkueen hiihtäjät kärähtivät? Tasan kerran koko paska kerralla, mutta ULKOMAILLA. Jokainen voi ajatella mitä lystää, mutta miettikää: hiihtäjätkin oli huipulla monta vuotta, tulokset suurinpiirtein samoja vuosikausia. Yhtäkkiä,testi ja naps! Ketä uskoo, että se oli ainoa kerta? Miksi aiempina vuosina hiihtivät yhtä kovia aikoja muka puhtaina?

On sekin nyt saakelin vaikea, kun ei uskota vaikka itse henk.koht asian tiedän. Monesta eri lajista. En nyt tietenkään vaan voi mitään nimiä alkaa luettelemaan. Mieli kyllä tekisi.

Ville1Suuri2
Testaa ja testaa. Niin teille sanotaan. Kerropas vaikkapa miten monta kertaa Suomen hiihtomaajoukkueen hiihtäjät kärähtivät? Tasan kerran koko paska kerralla, mutta ULKOMAILLA.

Mikä asiantuntija! En tiennytkään että Lahti on ulkomaa!

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Minusta koko doping-kysymys on nostettu aivan turhan suureksi. Jos yksi urheilija jää kiinni dopingista niin siitä uutisoidaan kymmenen kertaa isommin kirjaimin kuin jos urheilija tekee hyvän tuloksen.

Ikään kuin pissatesti olisi tärkeämpi kisa kuin esim. MM-finaali.

Sensaatiohakuista tuo vain on. Urheilussa on kyse kilpailusta ja tuloksista, ei siitä onko joku "puhdas" vai ei.

Ei yhden urheilijan doping ole mikään rikos ihmiskuntaa kohtaan kuin jotkut tuntuvat ajattelevan. Useimmat huippu-urheilijat parantavat suorituskykyään eri tavoin, ja rajanveto on vain määrittelykysymys.

Jaa niin, on puhtaita urheilijoita, mm. sakinpelaajat ja petanque ja ehkä curling ukot.

Ne, ketkä äänestää kyllä, voisi perustella miksi niin uskovat. Huipulle päästäkseen vaaditaan ensinnäkin hyviä geenejä, sitkeää treeniä nuoresta asti, rahaa, hyvän valmentajan alusta asti, doping-aineita. Ihmisillä on kumma harhaluulo, että hormoneja kiskomalla kasvaa vaikka makaisi sohvalla.

Jatketaas vielä parilla kysymyksellä:

Kuka luulee, että tämä oli Tiisanojan ainoa doping-kokeilu?

Kuka luulee, että Suomen hiihtomaajoukkue käytti doping-aineita vain kerran, silloin kun kärähtivät?

Eli se siitä harjoitus- ym. kausien testailuista.

Kuka luulee että Suomen hiihtomaajoukkue kärähti ULKOMAILLA!?

Kuka luulee että Tiisanoja kärähti ULKOMAILLA?

On olemassa lahjakkaita ja superlahjakkaita.Siinä on ongelman ydin. Superlahjakkaille ei pärjää kuin kovalla työllä ja vippaskonsteillakin. Niitähän konsteja sitten käytetään.
Asiaa on hankala muuttaa niinkauan kun urheilu on tuollaisessa asemassa. Ehkä linnaa voisi tarjota selvästi kiellettyjä keinoja käyttäneille. Sehän on petos yleisöä kohtaan. Nyt tarjotaan lähinnä julkista häpeää. Se ei riitä.

Tarkennetaan sitten hieman, kun ei muuten voi asiallisesti vastata.

Hemohes, josta hiihtäjät kärysi, on epo:n peittoaine, jolla lasketaan hemoglobiini sallitun rajan alle. Se näkyy testissä muutaman tunnin ja myöhemmin taas muutaman tunnin. Tämä ajoitus ilmeisesti meni pieleen ja selitys oli, että eivät tienneet hemohesin olevan kielletty aine, koska siitä ei ole mitään hyötyäkään. Miksiköhän ne sitten käytti sitä? Vastaus lukee pari riviä ylempänä. Ehkä siksi testattiin kotimaassa. Lääkärin moka. Eikös sekin ollut niin, että ensin kärähti joku ja se ehti jo sanoakin, että toimi yksin, mutta kohta kärysi kaveritkin. Kyröllä jäi laukku huoltoasemalle ja hiihtoliiton johtokaan ei tiennyt mitään.

Kuules tietää: urheilussa maailman huipulla ei ole kuin superlahjakkaita ja nekin käyttävät siksi dopingia kun jos yksi käyttää on muidenkin pakko pysyäkseen kelkassa.

Luuletko tosiaan, että vaikkapa 180cm pitkästä ja 50kg painavasta kuikelosta voisi tulla maailman huipun bodari tai voimanostaja jollakin vippaskonstein? Jos se olisi mahdollista, olisi joka paikka täynnä nuoria isoja bodareita.

Kuules Ville
Iso Arska oli kuvailemasi kaltainen kukkakeppi. En tiedä käyttikö hän jotain ylimääräistä, mutta komea äijä siitä tuli. Kiistämättä superlahjakkuus.

Tietää: iso-arska kuules voitti jo 17 vuotiaana kehonrakennuskisoja, muistaakseni 21vuotiaana ekan mr. universen ja 23vuotiaana mr. olympian joka on arvostetuin titteli kehonrakennuksessa. Tällä hetkellä sitä titteliä kantaa ronnie coleman, joka on 42vuotias. Eli ei tainnut kuule arska olla mikään kukkakeppi nuorena. Ja siitä on ajat koventunut huomattavasti, nykyään arskalla ei olisi mitään asiaa kisoihin(vertaan arskan kisakuntoa, en nykytilaa). Ja on ihan avoimesti myöntänyt syöneensä paljon steroideita jo 14 vuotiaana.

EDIT: todellakin superlahjakkuus. On kehonrakennuksen esikuva vieläkin. Mutta teki heppu uskomattoman määrän työtä sen eteen ja luopui kaikesta muusta.

EDIT2: kun arska kilpaili, steroidit oli laillisia, siihen hän vetosikin kun aiheutti närää yrittämällä saada dopingia kuriin nykyurheilussa.

Ville1Suuri2
Monet ihmettelevät miksi aiemmat positiiviset tulokset salattiin...

Tässä ADT:n selvitystä tilanteeseen, josta selviää, että mitään ei ole salailtu.

Mitä tulee Lahteen, niin eikä se uusi testi saatu vasta sinne valmiiksi, joten ei noita olisi edes harjoituskaudella voinut saada kiinni.

Olen kuitenkin varma, että suomalaisia (huippu-)urheilijoita testataan myös harjoituskausilla. Ja eikös niiden testien tulokset kerrota myös julkisesti, ainakin jostain muistan näin kuulleeni.

Juu, oli seppälä painostettu kertomaan jotain paskaa.

Tiedätkö Marion Jonesia? Oletkos seurannut kuinka kauan sitä on koitettu saada kiinni? Taisi napsahtaa viimeinkin.

Vastaatko noihin kysymyksiin ylempänä? Että nämä kerrat oli ainoita, jolloin käytettin jotain kun jäätiin kiinni ja kukaan ei-kiinni jäänyt ei ole käyttänyt.

Osaatko myös selittää, miksi huipulla samoilla hepuilla on aika tarkkaan samat tulokset koko ajan ja kun kerran kärähtää, niin se oli vaan se yksi "kokeilu"?

tietää
Kuules Ville
Iso Arska oli kuvailemasi kaltainen kukkakeppi. En tiedä käyttikö hän jotain ylimääräistä, mutta komea äijä siitä tuli. Kiistämättä superlahjakkuus.
Käsittääkseni Ville tarkoitti sitä, ettei Arskastakaan olisi tullut kaltaistaan lihavuorta sohvalla istumalla. Vaikka aineita vetää, ei ne taidot ja lihakset kasva ilman harjoittelua.
Ville1Suuri2
Jotenkin huvittava kuunnella Tiisanojan selityksiä kun osaa hieman lukea rivien välistä.
Kovin vaikealta se paperista tavaaminenkin näytti. Omaa tekstiä ei voi olla noin vaikea lukea. Mielestäni Tiisanojalta olisi pitänyt samalla tentata, että mistä aineet oli hankkinut, miten ja paljon maksoivat. Jos ei olisi suoraan osannut vastata, olisi heti nähty ettei toiminut asiassa yksin.

Minun mielestäni urheilussa pitäisi olla erikseen pro stock modified-luokka, jossa kaikki olisi sallittua. Jopa silikonitissit. Harrastuksekseen urheileville olisi sitten oma luokkansa, jossa dopingien käyttö olisi kiellettyä. Kiinnijääneiden rangaistus olisi julkinen nöyryytys, palkinnot ja ennätykset pois, ja siirto pro stock modified-luokkaan.

EDIT: Tätä pitikin vielä kommentoida

Ville1Suuri2
Tiedätkö Marion Jonesia? Oletkos seurannut kuinka kauan sitä on koitettu saada kiinni? Taisi napsahtaa viimeinkin.
Muijalla on niskalihakset kuin miespainonnostajilla. Sellaisia ei taida kehittyä kaurapuuroa syömällä ja juoksua harjoittelemalla? Muutenkin ruumiinrakenne aika miesmäinen. Ei kovin pitkä matka 70-luvun itäsaksalaisiin urheilijoihin.

Ville1Suuri2
Vastaatko noihin kysymyksiin ylempänä? Että nämä kerrat oli ainoita, jolloin käytettin jotain kun jäätiin kiinni ja kukaan ei-kiinni jäänyt ei ole käyttänyt.

Kyllähän Kojonkoski silloin tiedotustilaisuudessa kertoi, että oli kuullut muiden käyttäneen sitä ja ryhtyneet myös itse kokeiluihin.

On Tiisanojakin luultavasti aikaisemmin myös käyttänyt, mutta se, että ei ole jäänyt siitä kiinni ei kerro mitään siitä etteikö testejä tehtäisi myös harjoituskaudella. Ja eikös ole niin, että vasta tänä vuonna testattava T/E-suhde alennettiin kuudesta neljään. Tiisanojankin tapauksessa suhdeluku oli alle kuusi ymmärtääkseni.

En ole väittänytkään, että kaikki ketkä ovat käyttäneet olisivat jääneet kiinni. Kuten edellä käy ilmi sellaiset, jotka käyttävät testosteronia vain vähän saattoivat ennen selvitä täysin puhtain paperein testeistä.

Ilesoft:

Kyllä naisilla on nykyäänkin silikonit body ja fitness kisoissa. Siis niillä jotka pärjää, vaikka kp ourama väittääkin, että sillä ei ole merkitystä niin katsopa huviksesi voittajia. Joka ainoalla silikonit.

EDIT: niin ja onhan tuollaisia kisoja, että saa vetää sallitusti mitä haluaa, mm. voimamieskisat, ne on täysin ns. nappivapaita. Ainoastaan lääkärintodistus tarvii verenpaineesta jne, että kukaan ei kuolisi kesken kisan.

EDIT2: ja todellakin, olisi hienoa jos olisi ns. puhtaita kilpailuita, mutta se on mahdotonta, koska doping on aina askeleen edellä testauksia ja juuri se, että jos yksi käyttää on muidenkin pakko.

Kehonrakennuksen kaltaisessa pellelajeissa kaikki popsivat "stereoita" minkä ehtivät.

Sen sijaan monissa oikeissa urheilulajeissa kuten vaikkapa jalkapallossa käyttäjiä on hyvin vähän.

Kuulantyönnössä doping on lievästi sanottuna yleistä.

Jaa, vai kehonrakennus pellelaji? Varmasti yksi kovimmista lajeista. Vaatii täydellisen omistautumisen ympäri vuorokauden ja vuoden lajille. Sinua kai vituttaa, olet kai menettänyt naisesi tai soittanut suuta ja saanut turpaan bodarilta. Älä masennu, se on ihan yleistä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat