Seuraa 
Viestejä45973

Osaako joku asianosainen kertoa, mistä johtuu, ettei kansainvälisissä yliopisto-opiskelijoiden matematiikkakisoissa ole juuri koskaan opiskelijoita Helsingin yliopistosta? Suomen edustajat ovat yleensä joko TKK:lta tai Turun yliopistosta. Tarkoitukseni ei ole vetää hölmöjä johtopäätöksia opetuksen tasosta tai mistään muustakaan, kiinnostaa vain tämä hassu seikka.

Linkki kisojen sivuille: http://www.imc-math.org/ ja tämän vuoden tuloksiin http://www.imc-math.org.uk/imc2006/results2006.htm
Tämän vuoden tehtävät: http://www.imc-math.org.uk/imc2006/day1_solutions.pdf ja http://www.imc-math.org.uk/imc2006/day2_solutions.pdf

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

pöhl
Seuraa 
Viestejä1000

On niitä kilpailijoita ollut, mutta viime vuosina Helsingistä ei ole ilmeisesti ollut niin paljon kilpailijoita kuin aiempina vuosina. Syitähän voi olla monia. Ehkä nykyvuosien opiskelijat eivät tiedä kilpailusta. En ainakaan itse ole kilpailusta mainittavan yliopistolla. Ehkä opiskelijat ovat liian kunnianhimoisia ja pelkäävät epäonnistuvansa. Olen myös kuullut, että esim. Jordanin hajotelma opetetaan ainakin TKK:lla opiskelijoille, ja tästä on hyötyä monissa IMC:n tehtävissä. Helsingissa en ole hajotelmaan tutustunut muuten kuin itsenäisesti opiskelemalla.

Kalamiehiä helsingin yliopistossa?

Hmm, viisastellaan nyt vähän: mitenkäs muuten yliopistossa opiskellaan, kuin itsenäisesti?

Jos helsingin yliopistossa on siirrytty painottamaan tutkimusta entistä enemmän? Tai jos oppilaiden kiinnostus on siirtynyt käytännönläheisemmäksi? Tai jos maan paras työllisyystilanne ei motivoi panostamaan opiskeluun kuten muualla? Tai jos vaikka asuminen on niin kallista, että opiskelun ohella työssä käyminen syö resursseja opiskelulta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
pöhl
Seuraa 
Viestejä1000
bdbdbd
Hmm, viisastellaan nyt vähän: mitenkäs muuten yliopistossa opiskellaan, kuin itsenäisesti?

Totta. On tärkeää olla tarkka myös sanomisissaan. Tarkoitin, että millään kurssilla ei Jordanin hajotelmaa ole tullut vastaan, mutta olen lukenut matemaattisia kirjoja, joissa hajotelma on selitetty.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat