Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005

Kuinka kaukana ihmiskunta on siitä tilanteesta että voimme kytkeä aivomme Internetiin? Tämän seurauksena ihmisyksilö saa mm.:

1. kaiken Internetistä löytyvän tiedon välittömästi käyttöönsä, ikäänkuin se olisi omaa "tietoa"
2. supermuistin, koska ihminen voi tallettaa kokemuksensa tietokoneelleen suoraan ajatuksen voimalla
3. telepatian, kun yksilöt voivat chattailla ajatuksen voimalla

Nythän halvaantuneet pystyvät jo liikuttamaan kursoria ajatuksen voimalla, joten ei luulisi että jonkinlainen sanelukone olisi kovin kaukana enää. Silloinhan Internetin käyttö ajatuksen voimalla olisi jo mahdollista, joskin alussa yksisuuntaista ja hidasta.

Arvelisin itse, että tämä valtava transhumanistinen edistysaskel tapahtuu jo lähimpinä vuosikymmeninä, ehkä jo kymmenen vuoden kuluessa. Mikä on alan tutkimuksessa tilanne nyt, tietääkö joku?

En itse ole ihan varauksetta tämän keksinnön kannalla, sillä väärinkäytöksiä on helppo keksiä.

Sivut

Kommentit (27)

haha, jos tosissasi tuollaista uskot, niin sekaisin olet. jopa ihmisaivojen ominaisuudet ovat rajalliset, tiedoksi vain sinullekin, Ding Ding.

Ensimmäisenä tulee mieleen sähkölaitteiden häiriöherkkyys. Suojaus veisi niin paljon kapasiteetista ettei siitä tulisi mitään. Voihan sitä tietysti kaavailla.
Mistä sitten saisi ne koehenkilöt niille ensikokeille. Epäilen että eläinkokeet toimisivat tuossa yhdeydessä.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005

Tälle asialle (telepatia-osalle siitä) on jo nimi: Techlepathy

"Techlepathy is the communication of information directly from one mind to another (i.e. telepathy) with the assistance of technology.

"Recent advances in cybernetics research indicate that such a technology is indeed a realistic, and even inevitable, possibility. Kevin Warwick of the University of Reading, England is one of the leading expert proponents of this view, and has based all of his recent Cybernetics R&D around developing practical, safe devices for directly connecting human nervous systems together with computers and with each other. He believes techno-enabled telepathy will become the sole or at least the primary form of human communication in the future. He asserts that this should happen by means of the principle of natural selection, which he predicts will force nearly everybody to make use of the technology for economic and social reasons once it becomes available to all."

http://en.wikipedia.org/wiki/Techlepathy

Mielen ja tietokoneen kaksisuuntainen yhteys on ehkä vähän vaikeampi toteuttaa kuin kahden mielen, mutta miksei joskus sekin olisi todellisuutta.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Eiköhän tuo olisi jo nykytekniikallakin toteutettavissa:

Nestekide näytöt silmälaseihin ja webbiselain näkyviin. Tiedon syöttö voisi onnistua esim. lukemalla näkökeskuksen sähköimpulsseja. Yksinkertaisimmillaan esim. kirjoittaminen sujuisi katsomalla haluttua kirjainta. Kirjaimet voivat vilkkua eri taajuuksilla, jolloin taajuudesta voidaan päätellä katseltu kirjain. Toinen vaihtoehto on silmän suuntauksen lukeminen laserilla.

Aika erinomaisen hidasta olisi, mutta en epäile, etteikö tuollaista saataisi toimimaan.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005

Eikö kirjaimia voisi sanella vain ajattelemalla niitä? Pystyykö jokin nykyinen mittalaite havaitsemaan sellaisia eroja aivojen osien aktivoitumisessa että se pystyisi ottamaan vastaan sanelua?

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005
Ding Ding
Eikö kirjaimia voisi sanella vain ajattelemalla niitä? Pystyykö jokin nykyinen mittalaite havaitsemaan sellaisia eroja aivojen osien aktivoitumisessa että se pystyisi ottamaan vastaan sanelua?

Pystyy kirjoittamaan ajattelemalla. Tälläinen käyttöjärjestelämä on kehitetty.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Laittaa jotain linkkiä missä kerrotaan näitä ajatuksella toimivista tietokonejärjestelmistä. Itse en löytäny, kun en tiedä miksi niitä kutsutaan.

Eikä ole laitteen vika tai sen kehittelijän vika, jos laitetta käytetään väärin. Ihminen aina käyttää väärin. Hyviä sovellutuksia ei kannata jättää kehittämättä sen takia koska joku voi käyttää väärin, koska monesti niistä on enempi hyötyä kun haittaa.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

Idea on mainio (ja useammankin arvostamani scifikirjailijan käyttämä), mutta oikeesti: kuka meistä haluaisi aivonsa yhdistettäväksi esim. Microsoftin luomalla softalla? Kohta aivokuumevirus olisi ennemmin kyberneettinen kapine kuin aito virus...

Virus- ja muuta sössimissuojausta pitäisi siis ajatella ihan ensin ja kunnolla ennen kuin mitään piuhaa ottaisin päähäni, niin houkutteleva kuin ajatus olisikin.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005

Tuota Volitansin ideaa voisi kehittää siten että sen sijaan että käytetään katsesanelua, voidaan käyttää sormisanelua.

Kuuromykäthän kuten Helen Keller kommunikoivat sormillaan. Nopea sormikirjoittaja voisi sanella melkein yhtä nopeasti kuin puhuu. Kädessä olisi lukulaite joka tallentaa sormien liikkeet, ja laseihin heijastuisi www-hakutulokset kuten telepromptereihin.

Telepatiakeskustelukumppanin voisi valita myös katsekontaktilla sormisanelun lisäksi, jotta voisi ottaa yhteyttä ihmisiin joiden nimeä ei tiedä.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Muistelisin, että joillekin sokeille on näkö osittain palautettu jonkinlaisen CCD-kennon asennuksen avulla. Ehkäpä tulevaisuudessa saadaan silmiltä tulevaa kuvadataa luettua ja manipuloitua suoraan leikkauksella asennettavalla mikrosirulla. Näin ei tarvittaisi erillistä näyttöä.

totinen
Seuraa 
Viestejä4880
Liittynyt16.3.2005

Harvardissa on onnistuttu havaitsemaan, stimuloimaan ja estämään elävien nisäkkäiden hermosolujen viestejä sekä aksioneissa että dendriitessä nanopiikuiduilla.

Physorg
Opening a whole new interface between nanotechnology and neuroscience, scientists at Harvard University have used slender silicon nanowires to detect, stimulate, and inhibit nerve signals along the axons and dendrites of live mammalian neurons.
http://www.physorg.com/news75648849.html

Tämän luulisi auttavan nettiyhteyden rakentamista suoraan aivoihin.

Ei suora vastaus aiheeseen, mutta sivuaa, muistaakseni Tiede lehdessä oli jokin aika sitten artikkeli, jossa uumoiltiin, että noin 30 vuoden kuluttua, ihminen voi liittää aivonsa tietokoneeseen ja täten tallentaa aivojensa datan tietokantaan ja samaisessa artikkelissa myös vihjailtiin, että tällä tavoin voidaan aikanaan saavuttaa uudenlainen ruumiista riippumaton ikuinen elämä.

Tuohon ajatuksen voimalla internettiin - tiedon tallentaminen internettiin toimisi varmaan paremmin näin lähitulevaisuudessa sanelemalla. Ajatuksia on kuitenkin pirun vaikea kontrolloida ja ne harhailevat tuon tuostakin pääaiheen ulkopuolelle. Miten kone tällöin voi ajatusvirrasta osata tulkita, mitkä sanat ovat tallennettavaksi tarkoitettuja ja mitkä niitä harha-ajatuksia...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat