Seuraa 
Viestejä9908

Kuinka pitkälle mielestänne ystävyyden pitää ihmisten välillä venyä?

Missä vaiheessa ystävä "lempataan"?

Mitä ystävän pitää tehdä,olla tai kokea muuttuakseen riippakiveksi?

Pitääkö esim. huumeriippuvaista ystävää tukea ,vaikka tämä ystävä olisi varsinainen harminkappale?

Ovatko ystävyyssuhteet loppujen lopuksi vain liittolaisuus-suhteita jotka puretaan kun haitat muodostuvat hyötyjä suuremmiksi?

Miten ei-toivottavista ystävistä päästään sujuvasti eroon?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (15)

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Hirveää tehdä tällaisia profound-luokan kysymyksiä, ikään kuin kaiken elämässä voisi päättää tai edes teorisoida etukäteen. Tottakai sitä toivoo, ettei joudu liian vaikeiden valintojen eteen.

Minusta selvän puolen valitseminen ihmisten oikeita kiistatilanteita seuratessa on yleisesti ottaen aika kyseenalaista. Pikemmin haluaisin sovitella ja tuoda tuoreita näkökulmia itsetarkoituksellisen moraaliposeeraamisen sijaan. Tai vähintäänkin tuoda esiin vastapuolten ilmaisutapojen tärkeyden ja niiden välittömän/välillisen vaikutuksen argumenttien sisältöön. Kyllä ihminen yleensä oppii, kun vain hänelle jätetään tilaa tehdä autonomisia valintoja. Nurkkaan ajettuna kun moni ei kykene erityisen rationaalisiin päätöksiin ja valintoihin.

Nietzschen sanonta "mikä ei tapa, vahvistaa" ei suinkaan aina toimi. Joko vastoinkäymisistä ottaa oppia tai murtuu. Kokeminen auttaa kyllä, mutta turpiinsaannin kohdalla se on kyseenalaista.

installer
Kuinka pitkälle mielestänne ystävyyden pitää ihmisten välillä venyä?

[size=200:7x3v2q8d]HO HO HO!!!.[/size:7x3v2q8d]

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kannattaa kuunnella sydäntään ja miettiä, onko ystävä niin tärkeä
ihminen, että tahtoo olla hänen kanssaan. Jos hän on joskus auttanut
omissa vaikeuksissa, on tietysti reilua auttaa häntä. Tuli mieleen tämä
laulu:" Mistä tunnet sä ystävän, onko oikea sulle hän.. ja kun on
kaukana kaikki muut, ja kun päättyvät pitkospuut, kuka rinnallas
ruikuttaa, takaisin mennä saa."

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249
tiäremiäs
Mulla ei ole ystäviä tai edes kavereita, niin ei tarvitse purkaa suhteita tai miettiä niitä sen enempää.

Etkö koe samalla menettäväsi jotain?

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
tiäremiäs
Mulla ei ole ystäviä tai edes kavereita, niin ei tarvitse purkaa suhteita tai miettiä niitä sen enempää.

No kaveriksi ilmottaudun heti.

"Hädässä" ystävä tunnetaan. Eikö niin? Jos ihmisellä on tosi hätä jostain, tai jokin suuri vaikea asia meneillään, niin moni niin sanottu ystävä kääntää selkänsä. Silloin tunnistetaan helposti ystävät. Ystävä ei jätä kaveriaan pulaan, vaan yrittää auttaa.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Lauloin kouluikäisenä konsertissa "Ystävän laulun". Asia jäi siksikin mietityttämään.

Minusta tulisi tunnustaa, että ihmiset ovat paitsi erilaisia, myös muuntuvia. Toiset ovat hyvän päivän tuttuina parhaimmillaan, toiset eivät halua sitoutua ystävyyteen liikaa, toiset vaativat liian paljon, jne. Minusta 'tosiystävyys' on aliarvostettua, jos se johtaa muiden kavereiden katoamiseen. Kaikilla on rajansa, eikä kavereitakaan kannata arvottaa kuin viinipulloja. Jokaiselle on paikkansa.

Ystävät kuuluvat nuoruuteen. Iän lisääntyessä ihmissuhteet vastaavasti vähenevät. "aikuisuus" on näytelmää naapureiden kanssa perheidyllistä.

Ystävä nuoruudessa on liittolainen pahaa yhteiskuntaa vastaan. Elämän teennäisyys ottaa pattiin ja ystävän kanssa pyritään purkamaan siitä aiheutuvia vitu*uksia.

Kun alkaa näyttelemään suuressa teatterissa omaa rooliaan ei tarvitse enää ystäviä puolustautumaan sitä pull shittiä vastaan.

Jengeissä on toisin. Jengikulttuurissa suhteet kestävät kuolemaan asti, eikä kirkonpenkki-shit-pölinää ole olemassa. On vain todellisuus: Sota susien kesken. Vahvin johtaa, haavoittunut tapetaan, heikkoja ei ole.

Todellinen ystävyys solmitaan verisiteellä.
Tehdään haava kämmeneen ja paiskataan kättä.
Näin on ennen vanhaan tehty.

"Kato ystävyys, se on kallista,
se ei riipu hallintomallista.
Siinä auta ei tiimit, vaan ystävällisyys."
-Juice-

Ystävyydestä voisi helposti vierähtää parisuhteeseen, jossa ystävääkin läheisempi kumppani voidaan lempata pihalle syystä jos toisesta. Parisuhde, jossa ei ole ystävyyttä suurempaa välittämistä, eli rakkautta, ei ole parisuhde.

Ystävällesi et tekisi pahoin, häntä auttaisit. Ystävyys ja rakkaus on epäitsekkyyttä. Ystävyyden voisi tuhota rakkaudella, mutta rakkauden kuoltua ei ole enää edes sitä ystävää.

Errare humanum est. Sitä ei vain siedetä.

Ayla
"Hädässä" ystävä tunnetaan. Eikö niin?

Niin totta! Todellinen ystävyys kestää vaikeat ajat, eikä hyvää ystävää kannata kovin heppoisin perustein hylätä. Mieti miten toivoisit omien ystäviesi kohtelevan sinua kun sinulla on vaikeaa!

merli
Ayla
"Hädässä" ystävä tunnetaan. Eikö niin?Niin totta! Todellinen ystävyys kestää vaikeat ajat, eikä hyvää ystävää kannata kovin heppoisin perustein hylätä. Mieti miten toivoisit omien ystäviesi kohtelevan sinua kun sinulla on vaikeaa!

Eiköhän se ole vain niin että odotetaan että ystävät ei kääntäisi selkäänsä. Jos on jotenkin vaikeaa, helpottaa jos lähettyvillä on joku luotettava henkilö. Ystävän läheisyys, lähellä olo varmasti jo jotenkin helpottaisi oloa. Sekin olisi jo apua. Ystävän läheisyys. Monelle riittää jo se avuksi että esim. on joku joka kuuntelee.

Itse ne ratkaisut elämässään on tehtävä. Ystävät niitä ei tee, mutta ystäviltä voi saada tukea ja kuuntelijan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat