Seuraa 
Viestejä45973

Elikäs kuinka haitallista tuo on.? Aiheuttaako se muuta kuin aineenvaihdunnan kiihtymisen?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Kilpirauhasen tiedän, mutta mikä on kilpisrauhanen? Onko se sukua -järvelle?

Vitsi vitsinä. Joku lääkäri vastannee itse kysymykseen. Luulisi että jotain haittaa, muutenhan evoluutio suosisi ylipörräämistä.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Evoluution kannalta alkuihmiselle energian liikakulutus on voinut olla kohtalokasta. Koulussa biologian opettaja sanoi sen olevan harmitonta nykyihmiselle, en tiedä sitten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rytmihäiriöt,väsymys, paniikkitilat, kasvojen ja silmien turpoaminen voivat kuulua asiaan.

Cryptops
Rytmihäiriöt,väsymys, paniikkitilat, kasvojen ja silmien turpoaminen voivat kuulua asiaan.

nuo oireet ovat hyvin yksilölllisiä. joillakin niitä on päivittäin, joillakin ei koskaan. tunnen molempiin luokkiin kuuluvia branleureja.

Kilpirauhanen on sisäelin, jolla on tärkeä tehtävä ruoansulatuksen, verenkierron ja lämmönsäätelyn ohjailussa. Liikatoiminnalla ollessaan nuo kaikki kiihtyvät, jolloin seuraa usein hikoilua, sydämentykyttelyä ja rytmihäiriöitä, myös eteisvärinää, lisääntynyt ruokahalu, painon laskua, ripulia, hermostuneisuutta, paniikkikohtauksia, univaikeuksia, (näin muutamia oireita mainitakseni). Liikatoiminnalla voi olla useita eri aiheuttajia, joista yleisimmät Suomessa ovat Basedowin tauti, toksinen kyhmystruuma ja toksinen adenooma. Basedowin tautiin voi kuulua myös silmäoireita.

Lisätietoja saat esim. Suomen kilpirauhasliiton sivuilta osoitteesta: http://www.kilpirauhasliitto.fi tai pelkästään kilpirauhasasioihin keskittyneeltä keskustelufoorumilta osoitteesta: http://www.kilpirauhas.info/foorumi

Liikatoiminta ei parane hoitamatta. Pääasialliset hoitokeinot ovat Suomessa lääkehoito, radiojodihoito ja leikkaus sekä näiden yhdistelmät. Liikatoiminnan hoitokeinot (lähinnä radiojodi ja leikkaus) johtavat hyvin usein vajaatoimintaan, joka vaatii elinikäisen lääkityksen.

Terv. Sara, entinen liikatoimintapotilas, nykyisin ilman kilpirauhasta

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat