Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Anthrax : Medusa

(?)

Sivut

Kommentit (47)

Pah!

Luu kurkkuun hevareille. Paras heavybiisi on tietenkin Diamond Headin It's Electric.

Herrat, rouvat ja neidit paskamaut saavat olla eri mieltä, mutta heidän mielipiteitään ei tietenkään tässsä tapauksessa lasketa.

Jos joku ei tajunnut asian vakavuutta.

Euphemos
Seuraa 
Viestejä793
Liittynyt16.3.2005

Kaikkien aikojen parhaimmasta hevibiisistä en tiedä, mutta kaikki metallimusiikin kliseet maallikon näkökulmasta tiivistää messevällä tavalla tanskalaisen Iniquity-nimisen orkesterin The Bullet's Breath.

Edit: kuuntelin nyt tuon Medusan ja olen sitä mieltä, että kunnioitettavat 20 vuotta tänä vuonna täyttäneet Metallican Master of Puppets ja Slayerin Angel of Death ovat huomattavasti parempia kappaleita.

Nervus rerum

Jos nyt puhutaan biisin tunnettavuudesta tai yleisestä mielipiteestä, niin eiköhän jokin Iron Maidenin jollotus (Aces High, Run To The Hills, Fear Of The Dark tms.) tai juurikin Metallican Master Of Puppets ole aika kärkisijoilla. Oikeastaan maailman tunnetuin hevibiisi on varmaan Paranoid.

Henkilökohtaisia suosikkejani ne eivät kuitenkaan ole.

Kun niitä erinomaisia hevibiisejä on niin tolkuttomasti, niin silloin valinta täytyy tehdä jonkin uraauurtavan bändin parhaista biiseistä. Niistähän ne myöhemmät bändit ovat vaikutteensakin ottaneet. On siis pakko pysyä akselilla Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath (kaiken raskaan metallin ÄITI) ja kenties vielä Uriah Heep.

Viimeisimmän jättäisin kuitenkin ehkä pois, koska esim. Easy Living tai Lady In Black ei kuitenkaan ole maailman paras biisi, vaikka hyviä ovatkin.

Led Zeppeliiniltä hyviä biisejä on kymmenittäin, mutta eiköhän "the biisi" löytyne albumilta "Four signs" eli "IV". Näistä on pakko valita Black Dog tai Stairway To Heaven.

Deep Purplelta useimmille ensimmäisenä tulee mielee Smoke On The Water, mutta mm. Highway Star ja Child In Time ovat myös kovia luita.

Black Sabbathilta useimmat muistavat biisin Paranoid, mutta moni biisi on sitä parempi (mielestäni) esim. Killing Yourself To Live tai Sabbath Bloody Sabbath tai jopa War Pigs.

Valinta on sitten päiväkohtainen juttu, mutta juuri nyt taidan laittaa levylautaselle (ei siis cd:lle) soimaan Black Dogin.

Euphemos
Seuraa 
Viestejä793
Liittynyt16.3.2005

Mun mielestä Panteran paras biisi löytyy Cowboys From Hell -lätyltä ja on nimeltään Cemetary Gates. Se on itse asiassa jo sopivan pitkäkin mestariteokseksi (7:02).

Nervus rerum

Näin se menee, kaikuu päässä aina:

"There must be some way out of here," said the joker to the thief,
"There's too much confusion, I can't get no relief.
Businessmen, they drink my wine, plowmen dig my earth,
None of them along the line know what any of it is worth."

"No reason to get excited," the thief, he kindly spoke,
"There are many here among us who feel that life is but a joke.
But you and I, we've been through that, and this is not our fate,
So let us not talk falsely now, the hour is getting late."

All along the watchtower, princes kept the view
While all the women came and went, barefoot servants, too.

Outside in the distance a wildcat did growl,
Two riders were approaching, the wind began to howl

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat