Seuraa 
Viestejä45973

En usko että tämä on oikea osio tälle aiheelle mutta menköön(vaihtakoon osiota se joka siihen valtuudet omaa).

Eli mitä mieltä/ajatuksia psykedeelisistä huumeista?
Erityisesti haluisin nähdä keskustelua lysergidihapon dietyyliamidista eli kansankielellä LSD:stä. Myöskin psilosybiini ja psilosiini jotka esiintyvät tietyissä(myös suomessa kasvavissa) psykoaktiivissa sienissä on mielestäni kiinnostava aihe.

Itse kiinnostuin kyseisestä aiheesta kun ymmärsin aikuisiällä että se koulujen huumevalistuksessa kerrottu "fakta" kyseisistä aineista on hyvin vääristävä ja ehkä jopa joltain osin valehteleva jos niin voimakasta sanaa sopii käyttää. Yllämainitsemistani aineista on tehty lukuisia tutkimuksia jotka todistavat monet aineista negatiivisessa mielessä faktana kerrotut asiat liioitelluiksi tai jopa vääriksi. Tottakai ymmärrän että puhutaan huumeista jotka voivat toimia esim. piilevän skitsofrenian tai psykoosin laukaisijana mutta tämän mahdollisuus prosentti on hyvin pieni suhteutettuna käyttäjiin. Pitää myös ottaa huomioon että psykedeeliset huumeet eivät todistetusti aiheuta fyysistä riippuvuutta joten ongelmakäyttö on huomattavasti harvinaisempaa verrattuna esim. lääkekäytössä yleisiin(erittäin vahvaa riippuvuutta aiheuttaviin) opiaatteihin ja niiden johdannaisiin puhumattakaan bentsoista joiden vierotus oireita pidetään jopa pahimpina kaikista riippuvuutta aiheuttavista huumeista.

Joten voisiko psykedeelisillä huumeilla olla tulevaisuutta lääke käytössä? Ja tietysti tiedän että opiaatit ovat kipulääkkeitä ja käytin niitä vertauskuvana sen takia että kyseessä on erittäin vaarallinen huume aine. Joten miksei psykedeelisissä(suhteutettuna bentsoihin ja opiaatteihin turvallisissa) huumeissa voisi piillä uusia hoito tapoja esimerkiksi nykyään joihinkin bentsoilla hoidettaviin probleemiin?

Ennen kuin kirjoitatte tähän threadiin pyydän teitä etsimään tietoa kyseisestä aiheesta jos ette sitä jo valmiiksi omaa. Näitä asioita on tutkittu paljon enkä ole ainoa joka psykedeelien lääke käytön mahdollisuutta pohtii/on pohtinut.

  • ylös 5
  • alas 0

Sivut

Kommentit (248)

Niin, mitähän tähän voisi sanoa.

Serkku meni suljetulle osastolle pienelle aikalisälle, kun nautiskeli edellämainittuja aineita, LSD:tä ja sieniä - nykyään se on ihan normaali.

Eskapismi ei ole aina kivaa.

Veikko
Niin, mitähän tähän voisi sanoa.

Serkku meni suljetulle osastolle pienelle aikalisälle, kun nautiskeli edellämainittuja aineita, LSD:tä ja sieniä - nykyään se on ihan normaali.

Eskapismi ei ole aina kivaa.


No tämä nyt ei vastannut kysmykseeni/iini mitenkään.
Kun sanot että serkkusi on on joutunut suljetulle kyseistein aineiden vaikutuksesta meinaa että että hän on joutunut psykoosiin mikä seuraa hyvin raskasta "väärinkäyttöä". Minähän hain tässä psykedeelien mahdollisia lääketiedellisiä mahdollisuuksia. Minähän voin tässä samalla kertoa että useita tuttujani on joutunut opiaattien väärinkäytön käytön johdosta suljetulle. Ja opiaatithan ovat hyvin yleinen huumeaine lääke.
Eli mitä sitten jos serkkusi on joutunut suljetulle. Onhan puolet suljetulla olevista kuitenkin yhteiskunnan hyväksymien lääkkeiden tai niitten johdannaisten väärinkäyttäjiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuohon sivustoon kannattaa tutustua jos aihe kiinnostaa.

Itse parhaillaan luen Rick Strassmanin kirjaa DMT: The Spirit Molecule.

DMT on siitä erityisen mielenkiintoinen aine, että sitä esiintyy luonnostaankin ihmisen elimistössä. Ja nimenomaan erityisesti DMT:n kanssa raportoidaan paljon normaalista psykedeelisestä kokemuksesta melkolailla täysin poikkeavia kohtaamisia jonkinnäköisten älyllisten 'entiteettien' kanssa.

En tiedä millaista lääkekäyttöä meinasit, mutta terapiakäytössä psykedeelejä on käytetty hyvällä menestyksellä... kunnes ne kiellettiin ja lähes kaikki tutkimus pysähtyi pitkäksi aikaa. Mm. Stanislav Grof tutki paljon LSD:n terapiakäyttöpotentiaalia.

Psykedeelien kanssa tärkeätä on ympäristö missä on niiden vaikutuksen alaisena jolloin ihminen on hyvin herkkä ja haavoittuvainen ja altis suggestiolle. Ja jos henkilö uskoo kokevansa 'huonon tripin', paljon todennäköisemmin sellaisen kokeekin. Jos ihmisille opetetaan että LSD:stä menee psykoosiin, ihminen saattaa uskoa tämän ja kuvitella itselleen psykoosin nautittuaan LSD:tä.

Muistelisin minäkin, että vielä joskus 1960-luvulla LSD oli lääketieteellisessä käytössä. Puhunkohan läpiä päähäni, jos sanon, että sitä käytettiin psykoterapian apuvälineenä parantamassa passivoituneen potilaan eläytymis- ja assosiaatiokykyä?

Veikko, harmillista että serkullesi kävi ikävästi, toivottavasti hän voi paremmin.
Suljettu osasto on parempi vaihtoehto, kuin "normaalien" ihmisten yhteisö, suljetulla osastolla ihmiset ovat kursailematta hulluja ja heillä on lääkitys kohdallaan. Normaalit ihmiset yrittävät tehdä kaikkensa, ettei hulluutensa näkyisi, eikä heillä ole minkäänlaista lääkitystä.

Psykedeelien fyysiset vaikutukset taitavat olla aika mitättömät. Ilmeisesti LSD:n pitkäaikaisvaikutukset eivät ole laadultaan fyysisiä, nämä kuuluisat flashbackitkin ovat kuulemma vain eläviä muistoja. Enemmän kyse on, kuulemma, siitä kestääkö psyyke aineen vaikutuksen.
Itseaiheutettu ohimenevä psykoosi on kuulemma mielenkiintoinen ja opettavainen kokemus, jota kuulemma ainakin psykiatreille ja psykologeille voisi suositella.

En kuitenkaan ryhdy tässä laatimaan mitään tämän suurempaa puolustuspuhetta psykedeeleille, kun en niistä sen kummemmin tiedä. En ole kokeillut, mutta voisin kokeilla. Epäilen että "huumevalistus" ei näidenkään aineiden kohdalla ole oikein paikkansapitävä. Luulisin, että sen perusteella myös happoa piikitetään assan vessassa, kun ensin ollaan koko päivä myyty pebaa, että on rahaa fixeihin . (Eräässä "kannabiskeskustelussa" muuan rouvashenkilö - tai sellaisena esiintynyt henkilö - oli huolissaan kannabiksen käyttäjien likaisista neuloista. Vastavetona tulikin, että ihmisellä, joka yrittää piikittää kannabista, on jo muitakin ongelmia kuin päihdeongelmia.)
Tästä ei kai kuitenkaan ole tarkoitus tehdä huumekeskustelua, joten anteeksi kun sysin keskustelua siihen suuntaan.

Psykedeelien paras puoli on se, että ne voivat saada ihmisen näkemään itsensä ja maailman uusin silmin. Ihminen joka moiseen kykenee, ei niin kovin hanakasti lähde ylistämään omaa ja yleistä normaaliutta, jonka turvin on hyvä herjata niitä, jotka eivät jostain syystä olekaan niin normaaleja. Parasta olisi tietysti, jos siihen pystyisi selvinpäin, mutta joiltakin se ei vain taitu.

Vierailija

Taas kerran...

Mielestäni on hyvin säälittävää, että päihteiden käyttäjät hakevat moraalista ja terveydellistä hyväksyntää harrastukselleen. Miksi niin pitäisi tehdä?

Totta on, että huumeiden haittavaikutuksia (keskustelun aloittajan toivomalla tavalla) ei kauheasti ole tutkittu, mutta miksi pitäisikään, koska niillä kiistatta niitä on, ja henkilö joka niitä haluaa käyttää ottaa aivan tietoisen riskin.

Sekin on hupaisaa, että ihminen älyllishenkisenä olentona vähättelee psykedeelisten huumeiden vaikutuksia todeten, että eivät ne niin kamalat voi olla, kun eivät aiheuta fyysisiä oireita. Siis?! Kyllä minä mieluummin aika pahat fyysiset vaivat ottaisin kuin psyykkiset.

Uskon myös, että henkinen riippuvuus voi olla vähintään yhtä paha tai pahempikin kuin fyysinen riippuvuus, vaikka mahdollisuus akuuttiin kuolemantapaukseen ehkä onkin poissuljettu (itsemurhaa lukuunottamatta).

Mitäkö yritän sanoa? En puhu tässä päihteitä vastaan. Puhun siitä, että miksi uskotella itselleen tai muille, että huumeet, mitkä tahansa, ovat vaarattomia tai vain vähän haitallisia. Eihän sellaista olekaan, koska viimekädessä asioita tarkastellaan aina yksilökohtaisesti ja jokaiseen eri aineet vaikuttavat eri tavalla. Niin fyysisesti kuin psyykkisestikin.

Jos halutaan käyttää päihteitä niin käytetään niitä sitten, eikä jauheta paskaa.

Mielestäni on hyvin säälittävää, että luomutuotteiden käyttäjät hakevat moraalista ja terveydellistä hyväksyntää harrastukselleen. Miksi niin pitäisi tehdä?

jos käytetään luomutuotteita niin käytetään niitä eikä jauheta paskaa..

Ja vielä lisäks tähän että mäkin tunnen yhen ihmisen joka joutui suljetulle mutta ihan laillisen ja hyväksytyn alkoholin käytön johdosta ns. juoppohulluuden takia. Kiinnostavaa ettei alkoholin vaikutuksilla pelotella nuoria huumevalistuksen uhreja. Tiedän kyllä että kerrotaanhan niistäkin muttei pelotella niinkun esim. kannabiksen vaaroilla.

Uskoisin että monien maiden lait tekevät huumausaineiden tutkimuksesta verraten hankalaa. Eettiset kysymykset nousevat pintaan, kun testaillaan psykoaktiivisten päihteiden vaikutusta koehenkilöihin, sairaita tai terveitä. Tosin testihenkilöistä en uskoisi tulevan pulaa.

Pohdin joskus sitä, testataanko lääketeollisuudessa lääkkeiden ja yleisimpien päihteiden eli alkoholin, kannabiksen ja nikotiinin yhteisvaikutuksia? Niin suuri osa ihmiskunnasta käyttää kyseisiä tuotteita, että luulisi ainakin pitkäaikaislääkitysten sekä käsikauppatavaroiden, kuten aspiriinin kohdalla tehtävän edes joitain pieniä tutkimuksia.

Joten voisiko psykedeelisillä huumeilla olla tulevaisuutta lääke käytössä? Ja tietysti tiedän että opiaatit ovat kipulääkkeitä ja käytin niitä vertauskuvana sen takia että kyseessä on erittäin vaarallinen huume aine. Joten miksei psykedeelisissä(suhteutettuna bentsoihin ja opiaatteihin turvallisissa) huumeissa voisi piillä uusia hoito tapoja esimerkiksi nykyään joihinkin bentsoilla hoidettaviin probleemiin?

Kai siinä on se ongelma, että nämä aineet toimivat niin eri lailla eri ihmisiin, että niiden kontrolloitu käyttö esim. terapian yhteydessä voi olla aika vaikeaa. Ja arvelisin, että ne aiheuttavat enemmän terapian tarvetta kuin itsessään antavat sitä.

Kliseenä voi todeta, että elämä on parasta huumetta. Ehkä esim. mielenterveyden hoitamisessa kannattaisi enneminkin lähteä siitä, että viedään niitä mieleltään järkkyneitä vaikka metsään raikkaaseen ilmaan kävelylle ja tarjotaan kunnon ruokaa (mitä kumpaakaan ei kai suomalaisissa laitoksissa ole tarjolla) kuin pumpattaisiin niihin psykedeelejä.

LSD:tä on tietääkseni käytetty suurella menestyksellä ainakin mm. alkoholi- ja tupakkavieroituksessa. Sen avulla ihmisen saa suggestoitua paremmin ymmärtämään, miten turhia nuo riippuvuutta aiheuttavat aineet ovat - näkemään itsensä ja ajatuksensa objektiivisesta näkökulmasta.

Toimisi varmasti myös pakkomielteisiin, itsetunto-ongelmiin, masennukseen, and the list goes on.

Toimisi varmasti myös pakkomielteisiin, itsetunto-ongelmiin, masennukseen, and the list goes on.

LOL!!!

Mistä toi sun tietosi on peräisin. LSD:tä ei tietääkseni ole testattu sitten 60-luvun lääketieteelliseen käyttöön.

Ja mitä tulee noihin sun muihin luettelemiisi vaivoihin, luulisin psykedeelien pikemminkin lisäävän niitä kuin poistavan niitä. Ja en itseasiassa vain luule, vaan tiedän, sen verran monta esimerkkiä on nähty.

Vierailija
iLL
Mielestäni on hyvin säälittävää, että luomutuotteiden käyttäjät hakevat moraalista ja terveydellistä hyväksyntää harrastukselleen. Miksi niin pitäisi tehdä?

jos käytetään luomutuotteita niin käytetään niitä eikä jauheta paskaa..

Niinku mitä tekemistä luomulla ja LSD:llä on keskenään?

Vierailija
iLL
Aweb
Niinku mitä tekemistä luomulla ja LSD:llä on keskenään?Molemmista voi keskustella.

Onko mielekästä keskustella niistä samassa yhteydessä?

Inkeri
Ja mitä tulee noihin sun muihin luettelemiisi vaivoihin, luulisin psykedeelien pikemminkin lisäävän niitä kuin poistavan niitä. Ja en itseasiassa vain luule, vaan tiedän, sen verran monta esimerkkiä on nähty.

Niinhän ne huumeet yleensä tekee KROONISESSA KÄYTÖSSÄ. Niin tekee alkoholi ja tupakkakin. Mä luulen että tossa oli kyse kerrasta terapian tehosteena.

Aweb
Onko mielekästä keskustella niistä samassa yhteydessä?

Ihan esimerkkinä vaan otin että turha mennä sanomaan että on turha jauhaa paskaa. Eli ihan yhtä turha jauhaa luomutuotteista kun lsd:stä. Eli ei turhaa ollenkaan.

Inkeri
Toimisi varmasti myös pakkomielteisiin, itsetunto-ongelmiin, masennukseen, and the list goes on.LOL!!!

Mistä toi sun tietosi on peräisin. LSD:tä ei tietääkseni ole testattu sitten 60-luvun lääketieteelliseen käyttöön.

Ja mitä tulee noihin sun muihin luettelemiisi vaivoihin, luulisin psykedeelien pikemminkin lisäävän niitä kuin poistavan niitä. Ja en itseasiassa vain luule, vaan tiedän, sen verran monta esimerkkiä on nähty.

Eipä tietenkään (virallisesti), koska silloin siitä tuli laitonta.
50- ja 60- luvulla sitä kuitenkin testattiin hyvinkin paljon ja hyviä tuloksiakin saatiin.

Ja noista sun näkemistä esimerkeistä, kuinka monta niistä oli valvotuissa olosuhteissa terapeutin läsnäollessa, ja kuinka monta oli ongelma/viihdekäyttöä/liikakäyttöä omin päin?

iLL
Ihan esimerkkinä vaan otin että turha mennä sanomaan että on turha jauhaa paskaa. Eli ihan yhtä turha jauhaa luomutuotteista kun lsd:stä. Eli ei turhaa ollenkaan.

No turhaa on ollut luomukommentointisi. Tiede-palstalla aina tasaisin väliajoin joku tulee ja puolustelee ties miten ties minkä aineen käyttöään, ja tämä haiskahti pahasti samanlaiselta ketjulta.

Ei tässä enää kaivata yhtä psykedeliahippiä rinnastamaan luomua happoon. (;))

A. Ankka
No turhaa on ollut luomukommentointisi. Tiede-palstalla aina tasaisin väliajoin joku tulee ja puolustelee ties miten ties minkä aineen käyttöään, ja tämä haiskahti pahasti samanlaiselta ketjulta.

Totta. Olihan se aika turha kommentti, häiritsee vaan jotenki sellanen asenne että "teijän muiden keskustelut on turhia ja vaan niistä voi keskustella jotka mua kiinnostaa".

Enkä mä oo mikään psykedeliahippi vaikket sä tainnu sitä tosissas heittääkään.. En oo ikinä koskenu mihinkään tollaseen enkä uskallakkaan. Luultavasti tulis just sellanen huono trippi ku pelottaa niin liikaa tollaset aineet.

Lähinnä tällasessa keskustelussa kiinnostaa se kun jengin mielipiteet perustuu asenteisiin.. ja ihmetyttää..

Vierailija

iLL

Huumeitapa ei vain taida kukaan käyttää siksi, että uskoisi niiden olevan terveellisiä, mutta luomuun tällaisia uskomuksia liittyy. Joten miksi keskustella huumeiden terveellisyydestä, kun ne kerran eivät sitä ole, eikä niitä siksi käytetä, vaan aivan muunlaisten vaikutusten vuoksi?

Niin. Ja kyllä minun mielestäni jokaisen jotain hallusinogeeniä kannattaa kokeilla, onhan se avartavaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat