Seuraa 
Viestejä45973

Yritetäänpä selittää paineen vaihtelun avulla planeettojen ellipsin muotoiset radat.

Eli yksinkertaisesti silloin kun planeetta on lähimmillään aurinkoa, siihen tulee energiaa ulkoapäin suhteessa aurinkoon enemmän kuin silloin kun se on kauimmillaan auringosta.

Ja näin ulkoinen paine estää sen työntymistä ajoittain enemmän auringosta poispäin sen verran, että planeetan rata on ellipsin muotoinen.

Ja tämäkin siis yhden yksinkertaisen periaatteen mukaisesti, ilman että olisi olemassa gravitaatiota ollenkaan.

Savor

;):)

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (26)

Mistä päin aurinkokuntaan tulee enemmän energiaa ulkoapäin?

Jos planeetat ovat lähimmillään aurinkoa silloin kun ovat galaksin keskustan puolella, niin silloin sieltä päin tulee enemmän energiaa aurinkoa kohti.

Tai jos planeetat ovat lähimmillään silloin kun ovat galaksin keskustasta päin katsottuna auringon takana, niin silloin energiaa tulee ulkoapäin kohti aurinkoa enemmän sieltä päin.

Muistaakseni aurinko kuitenkin on lähempänä galaksin ulkoreunaa, jolloin galaksin keskustaan päin mentäessä on enemmän tähtiä kuin poispäin galaksin keskustasta mentäessä, jolloin voisi olettaa että planeetat ovat lähempänä aurinkoa silloin kun ovat auringon ja galaksin keskustan välissä.

Onko näin?

Savor

;):)

Savor kirjoitti:

Eli yksinkertaisesti silloin kun planeetta on lähimmillään aurinkoa, siihen tulee energiaa ulkoapäin suhteessa aurinkoon enemmän kuin silloin kun se on kauimmillaan auringosta.

Ja näin ulkoinen paine estää sen työntymistä ajoittain enemmän auringosta poispäin sen verran, että planeetan rata on ellipsin muotoinen.

Ja tämäkin siis yhden yksinkertaisen periaatteen mukaisesti, ilman että olisi olemassa gravitaatiota ollenkaan.


Tämäkö on sinun selityksesi apohelista ja perihelista ? Nuo galaksit ovat kyllä niin kaukana, etteivät juurikaan vaikuta maapallon rataan, vaan radan elliptisyys muodostuu siitä, että perihelissa (lähellä Aurinkoa) maapallon nopeus on suurimmillaan, hidastuakseen apohelia kohti mennessä. Kyllä tuo ihan Newtonin gravitaatioilmiötä on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Väitän ettette näe kokonaisuutta eli sitä miten planeetat työntyvät poispäin auringosta kaarevalla radalla samassa suhteessa kuin laajenevat.

Ellipsiradassa muuten pitää ottaa huomioon paljon muutakin.

Planeetat esim. heijjaavat radallaan, samalla kun työntyvät poispäin auringosta kaarevalla radalla.

Eli ne kelluvat auringosta avautuvassa energiameressä kuten ongenkohot ja kohoilevat välillä voimakkaammin poispäin auringosta, jonka jälkeen ikäänkuin uppoavat syvemmälle, kunnes paine pullauttaa niitä nopeammin poispäin auringosta ja tätä tapahtuu paljon yhden kierroksen aikana ja ei liity planettojen ellipsirataan muuten kuin siinä mielessä, että tähdet varmaankin tekevät samaa kun työntyvät poispäin galaksin keskustasta ja tämäkin pitää ottaa huomioon kun selitetään ellipsiratoja.

Savor

;):)

Savor
Onko näin?

Tiedät itsekin, että EI OLE! Tiedät varmaan senkin, että painetta on jossain ihan muualla. Taidatpa tietää jopa missä...

Eräs edesmennyt fyysikko määritteli fysiikan näin:
[size=150:20r6txxy]"Fysiikka esittää matemaattisen mallin, miten luonto toimii."[/size:20r6txxy]

Jollei pysty esittämään ajatuksiaan matemaattisessa muodossa, niin ei se silloin fysiikkaakaan ole - pelkkää hörhöilyä vaan.

Tehtäiskö kuule joskus näin: esittäisit teoriastasi MATEMAATTISEN MALLIN, kuinka paine riippuu jostakin toisesta suureesta. Sitten esität MATEMAATTISEN MALLIN, kuinka tämä paine vaikuttaa näihin (taivaan)kappaleisiin, niin päästäisiin vaikka porukalla johtamaan planeettojen liikeradat mallistasi. Jos liikeradat voidaan johtaa mallistasi, niin siinä tapauksessa mallisi on varteenotettava ja sitä voisi ehkä kehitellä edelleen.

Lienee kai turha odottaakkaan sinulta mitään mallia, mutta tiedätpähän mitä luonnontieteilijät sinulta odottavat. Vaikka tiesithän sinä sen jo ennen tätäkin viestiä.

Vierailija
Savor

Muistaakseni aurinko kuitenkin on lähempänä galaksin ulkoreunaa, jolloin galaksin keskustaan päin mentäessä on enemmän tähtiä kuin poispäin galaksin keskustasta mentäessä, jolloin voisi olettaa että planeetat ovat lähempänä aurinkoa silloin kun ovat auringon ja galaksin keskustan välissä.

Onko näin?

Savor

;):)

Siitä onko aurinko ja aurinkoa kiertävät planeetat jonkin ns.linnuntara-galaksin pyörimisliikkeessä mukana ei voida mittaustuloksin sanoa varmuutta.

Ongelma tämän asian todentamiseksi on se että avaruutta on satelliitein kuvattu vasta muutama kymmenen vuotta. Sitä ennen tehdyissä mittausmenetelmissä on osittain haittana ollut maapallon ilmakehän aiheuttamat kuvan vääristymät. Ja tästä seuraa se, että se mittausaika mitä on avaruutta seurattu, sen perusteella ei voida määritellä aurinkokunnan liikesuuntaa tai liikenopeutta. Tästä seuraa se että näin ei voida matemaattisesti todentaa aurinkokunnan liikkumisen kautta sitä mikä on ns.linnunradan suuruus, kiertonopeus ja mahdollinen linnunrata nimisen galaksin liikesuunta tai liikenopeus.

Mutta tuo mainitsemasi maapallon pyöriminen auringon ympäri siten että se ei ole ympyrärata vaan soikeahko ja samalla myös hieman aaltomainen sivulta sekä päältä katsottuna, vaikuttunee sekä auringosta, maapallon kanssa kompuksessa olevasta kuusta, sekä muista aurinkokunnan planeetoista osaltaan (sillä ollaanhan samalla disketillä pyörimässä) mutta on myös muistettava ns.aurinkotuulet ja avaruusaineen olemassa olo.

Ei se Kale tieteen tai fysiikan edellytys ole että on esitettävä matemaattinen kaava. Matematiikka kertoo aineen ja olioiden, liikkeen suuntia, kokoa, painoa, jne. mutta kun puhutaan maapallon liikesuunnan ja pyörimisliikkeen ohjauksesta suhteessa aurinkoon, niin silloin siinä olevat tekijät ovat niitä joita fysiikkakin pohtii, myös ilman matemaattisia kaavoja.

Kale, olet aikuinen ja tieteestä kiinnostunut, joten tiedät tasan tarkkaan sen että planeettojen liikeratoja kuvaavat matematiikan kaavat eivät kerro vielä miten ja mitkä vaikuttajat planeettoja ohjaavat. Mikä on näiden eri tekijöiden summa tai onko maapallo lähestymässä aurinkoa vai pakenemassa sitä.

Mittausaikamme, joka aika on maapallolla maapallon liikesuuntia mitattu, ei riitä todentamaan vielä sitä, mihin suuntaan maapallon kiertoliikeradallaan etenee vuosimiljoonien saatossa.

Todellisuudessa emme kykene nykytieteen keinoin vielä sanomaan sitäkään onko maapallon halkaisija miljoonien vuosien pitkässä aikamitassa supistumassa vai laajenemassa.

Toki, kuten tähtitieteessä on historiassa osin tehty, voidaan rakentaa teoreettinen liikeratamalli jossa on alkupiste ja suunta ja lopputulema, ja sitten voidaan lähteä rakentamaan tulevaisuutta ja historiaa sen pohjakartalle, mutta se ei ole tieteellisen tutkimuksen mukaista toimintaa eikä täytä nykytieteen vaativia ja korkeatasoisia tieteen kriteerejä, jotka perustuvat tutkittuun tietoon ja sitä kautta tuleviin olettamuksiin, tulevasta sekä menneestä.

Avaruuden kartta on rakennettava tutkitun ja tieteellisesti todistetun nykytieteen mittaustulosten ja matemaattisten sekä sanallisten tieteellisten todisteiden mukaisesti, eikä ns.maailmankaikkeuden syntyä hipovien vanhojen teorioiden varaan. Siitäkin huolimatta, vaikka vastauksia ei aina löytyisikään.

heikki r jo ehtikin toteamaan saman mitä mieltä minäkin olen tästä matemaattisesta mallista. Tokihan se on matematiikka on tärkeää.

Mutta ajatellaanpa että eläisimme kuusi sataa vuotta sitten.

Haluaisitko osata maakeskisen mallin ja kaiken siihen liittyvän matematiikan vai haluaisitko saada varman tuntuisen intuition siitä, että maakeskinen malli on väärä?

Ja jos saisit oivalluksen, että maapallo kiertääkin aurinkoa, samalla kun pyörii akselinsa ympäri, niin jättäisitkö oivalluksesta puhumisen sen takia, ettei matematiikka sinua kiinnosta?

Savor

;):)

Tuosta olen samaa mieltä, että matematiikkaa voi kyllä käyttää fysiikan selitysten tukena, mutta fysiikkaa voi selittää myös ilman matematiikkaa.
Fysiikka ja matematiikka ovat eri oppiaineita.

Tästä olen kuitenkin eri mieltä:

Eli ne kelluvat auringosta avautuvassa energiameressä kuten ongenkohot ja kohoilevat välillä voimakkaammin poispäin auringosta,

Planeetat eivät kellu missään energiameressä, vaan kiertävät Aurinkoa ihan vaan auringon vetovoiman ja kiertoradan keskipakovoiman tasapainotilassa. Silloin, kun planeetta on lähimpänä Aurinkoa, on Auringon vetovoima suurimmillaan, jolloin myös planeetan nopeus on suurimmillaan, jotta keskipakovoima voi kumota vetovoiman eli gravitaation. No. Tokihan aurinkotuuli pyrkii työntämään planeettaa poispäin, mutta sen vaikutus on kuitenkin pieni.

Tämä on toki toistoa, mutta ehkäpä joku ei ole vielä lukenut tätä.

Millaisia ns. protonit ja neutronit ehkä ovat ja miten ne laajenevat kolmiulotteisesti?

Niiden pinta on aina tietyn tiheyden omaavaa energiaa, vaikka niiden pinnan pinta-ala kasvaakin.

Kun pinnalta mennään kohti keskustaa puoleen väliin, on siellä 4 kertaa tiheämpää energiaa ja siitä puoleen väliin kohti keskustaa ja siellä vielä 4 kertaa tiheämpää energiaa jne.

Jäljellä oleva matka voidaan jakaa matemaattisesti äärettömän monta kertaa puoliksi ja tässähän sitä matematiikkaa sitten olikin jo vähäksi aikaa.

Ja näin voidaan jopa sanoa, että niiden keskustassa on äärettömän paljon äärettömän tiheään käpertynyttä energiaa tai jos tuo energia avautuu lopulta saman tiheyden omaavaksi energiaksi joskus hamassa tulevaisuudessa, niin sanotaan että lähes äärettömän paljon ja lähes äärettömän tiheään käpertynyttä energiaa,

joka siis pyrkii koko ajan täyttämään tilaa tasaisesti, jolloin ns. protoneissa ja neutroneissa, jotka ovat samanalaisia, oleva energia työntyy koko ajan poispäin niiden energiakeskittymien keskipisteestä, jolloin vanha pinta irtoaa energia-aalloksi ja vanhan pinnan alapuolella oleva energia työntyy uudeksi pinnaksi niin että tämä omaakin vanhan pinnan tiheyde kauempana keskittymän keskipisteestä,

jolloin keskittymän pinnan pinta-ala on kasvanut, ilman että pinnan tiheys on muuttunut ja sen lisäksi että ns. protonit ja neutronit siis laajentuvat kolmiulotteisesti, niistä vielä sen lisäksi avautuu energia-aaltoja, joilla ne saavat tönittyä toisiaan poispäin toisistaan samassa suhteessa kuin ne laajenevat.

Ja tämä pitää ensin ymmärtää, ennen kuin pystyy näkemään kokonaiskuvan siitä miten planeetat työntyvät poispäin auringosta kaarevalla radalla, samassa suhteessa kuin aurinko ja planeetat räjähtävät eli laajenevat kolmiulotteisesti.

Auringosta siis avautuu energiameri, jonka tiheys lisääntyy, jolloin "pinta" työntyy koko ajan poispäin auringosta, samassa suhteessa kuin auringon pinta työntyy poispäin auringon keskipisteestä.

Ja kyllä, kyllä ne planeetat hakeutuvat siihen syvyyteen, joka niiden aineen tiheyden ominaistiheyteen on ominaista ja siinä syvyydessä ne työntyvät auringosta poispäin ikäänkuin ongenkohot, välillä paineen vaikutuksen takia aavistuksen nopeammin ja kun paine hellittää, aavistuksen hitaammin, jolloin ne uppoavat, mutteivat silti liiku kohti aurinkoa, vaan työntyvät aavitsuksen hitaammin poispäin, kunnes paine saa työntymisen aavistuksen kiihtymään ja näin planeettojen haijjaminen selittyy myös paineen vaihtelun avulla, niinkuin kaikki muukin, ilman gravitaatiota, jota ei ole olemassa.

Savor

;):)

Savorille

...näin planeettojen haijjaminen selittyy myös paineen vaihtelun avulla, niinkuin kaikki muukin, ilman gravitaatiota, jota ei ole olemassa.

Luepa tästä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Gravitaatio

"Gravitaatiovoima on gravitaatiovuorovaikutuksen aiheuttama voima, joka vetää kaikkia kappaleita toisiaan kohti. Gravitaatio on yksi luonnon neljästä vuorovaikutusvoimasta. Se on selkeästi heikoin vuorovaikutus."

Ertsu
Savorille
...näin planeettojen haijjaminen selittyy myös paineen vaihtelun avulla, niinkuin kaikki muukin, ilman gravitaatiota, jota ei ole olemassa.

Luepa tästä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Gravitaatio

"Gravitaatiovoima on gravitaatiovuorovaikutuksen aiheuttama voima, joka vetää kaikkia kappaleita toisiaan kohti. Gravitaatio on yksi luonnon neljästä vuorovaikutusvoimasta. Se on selkeästi heikoin vuorovaikutus."

Tiesitkö ettei nykyiset tiedeimmeiset tiedä miten gravitaatio välittyy.

Eikä ne sitä koskaan saa tietoonsa, koska gravitaatiota ei ole olemassa.

Savor

;):)

Savor:

Tiesitkö ettei nykyiset tiedeimmeiset tiedä miten gravitaatio välittyy.

Eikä ne sitä koskaan saa tietoonsa, koska gravitaatiota ei ole olemassa.


Mistä ihmeestä olet saanut päähäsi, ettei gravitaatiota ole ?
Miten pystyt kävelemään lattialla tai maan pinnalla ilman gravitaatiota ?
...jolloin vanha pinta irtoaa energia-aalloksi ja vanhan pinnan alapuolella oleva energia työntyy uudeksi pinnaksi niin että tämä omaakin vanhan pinnan tiheyde kauempana keskittymän keskipisteestä,

Mitä vanhaa pintaa maapallostakin nyt muka koko ajan irtoaa ?
Ja tämä pitää ensin ymmärtää, ennen kuin pystyy näkemään kokonaiskuvan siitä miten planeetat työntyvät poispäin auringosta kaarevalla radalla, samassa suhteessa kuin aurinko ja planeetat räjähtävät eli laajenevat kolmiulotteisesti.

Miten ja millä näitä sinun kirjoituksiasi pitäisi ymmärtää ? Aivan käsittämätöntä huu-haata.
Auringosta siis avautuu energiameri, jonka tiheys lisääntyy, jolloin "pinta" työntyy koko ajan poispäin auringosta, samassa suhteessa kuin auringon pinta työntyy poispäin auringon keskipisteestä.

Ja kyllä, kyllä ne planeetat hakeutuvat siihen syvyyteen, joka niiden aineen tiheyden ominaistiheyteen on ominaista ja siinä syvyydessä ne työntyvät auringosta poispäin ikäänkuin ongenkohot, välillä paineen vaikutuksen takia aavistuksen nopeammin ja kun paine hellittää, aavistuksen hitaammin, jolloin ne uppoavat, mutteivat silti liiku kohti aurinkoa, vaan työntyvät aavitsuksen hitaammin poispäin, kunnes paine saa työntymisen aavistuksen kiihtymään ja näin planeettojen haijjaminen selittyy myös paineen vaihtelun avulla, niinkuin kaikki muukin, ilman gravitaatiota, jota ei ole olemassa.


Voisitko ystävällisesti piirtää vaikka kuvan, joka selventäisi näitä käsittämättömyyksiäsi ?

Ertsu
Savor:
Tiesitkö ettei nykyiset tiedeimmeiset tiedä miten gravitaatio välittyy.

Eikä ne sitä koskaan saa tietoonsa, koska gravitaatiota ei ole olemassa.


Mistä ihmeestä olet saanut päähäsi, ettei gravitaatiota ole ?
Miten pystyt kävelemään lattialla tai maan pinnalla ilman gravitaatiota ?
...jolloin vanha pinta irtoaa energia-aalloksi ja vanhan pinnan alapuolella oleva energia työntyy uudeksi pinnaksi niin että tämä omaakin vanhan pinnan tiheyde kauempana keskittymän keskipisteestä,

Mitä vanhaa pintaa maapallostakin nyt muka koko ajan irtoaa ?
Ja tämä pitää ensin ymmärtää, ennen kuin pystyy näkemään kokonaiskuvan siitä miten planeetat työntyvät poispäin auringosta kaarevalla radalla, samassa suhteessa kuin aurinko ja planeetat räjähtävät eli laajenevat kolmiulotteisesti.

Miten ja millä näitä sinun kirjoituksiasi pitäisi ymmärtää ? Aivan käsittämätöntä huu-haata.
Auringosta siis avautuu energiameri, jonka tiheys lisääntyy, jolloin ENERGIAMEREN "pinta" työntyy koko ajan poispäin auringosta, samassa suhteessa kuin auringon pinta työntyy poispäin auringon keskipisteestä.

Ja kyllä, kyllä ne planeetat hakeutuvat siihen syvyyteen, joka niiden aineen tiheyden ominaistiheyteen on ominaista ja siinä syvyydessä ne työntyvät auringosta poispäin ikäänkuin ongenkohot, välillä paineen vaikutuksen takia aavistuksen nopeammin ja kun paine hellittää, aavistuksen hitaammin, jolloin ne uppoavat, mutteivat silti liiku kohti aurinkoa, vaan työntyvät aavitsuksen hitaammin poispäin, kunnes paine saa työntymisen aavistuksen kiihtymään ja näin planeettojen haijjaminen selittyy myös paineen vaihtelun avulla, niinkuin kaikki muukin, ilman gravitaatiota, jota ei ole olemassa.


Voisitko ystävällisesti piirtää vaikka kuvan, joka selventäisi näitä käsittämättömyyksiäsi ?

No miten avaruusaluksen perällä voi kävellä jalat kohti perää, silloin kun aluksen vauhti kiihtyy koko ajan?

Kyllähän avaruudesta käsin voidaan maapallo havaita ja tämä perustuu juuri siihen, että raskaiden aineiden ytimien erillisistä energiakeskittymistä irtoaa vanhaa pintaa energia-aalloiksi, joilla on myös elektroniluonne ja fotoniluonne. Eli auringosta tulevat fotonit saavat näistä atomien ytimistä avautuvista energia-aalloista syntymään fotoneja.

Niin, ja kyseessähän oli tosiaan auringosta avautuvan ENERGIAMEREN "pinnan" työntyminen poispäin auringosta samassa suhteessa kuin auringon oma pinta työntyy poispäin auringon keskipisteestä.

Eli auringosta avautuu koko ajan tiheämpiä ja tiheämpiä energia-aaltoja, joissa olevat fotonit siis räjähtävät eli laajenevat kolmiulotteisesti, samalla kun avautuvat energia-aaltoina, joilla ne tönivät toisiaan poispäin toisistaan, samassa suhteessa kuin laajenevat.

Paitsi että galaksien välisessä tyhjyydessä takaa tulevat räjähtävät tiheämpiä energia-aaltoja, jolloin ne tönivät edellä meneviä voimakkaammin poispäin itsestään ja tämän takia valo venyy eli punasiirtyy yleisesti.

Savor

;):)

Moi Savor:

jolloin ne tönivät edellä meneviä voimakkaammin poispäin itsestään ja tämän takia valo venyy eli punasiirtyy yleisesti.

Kuten varmaan olet aiheeseen jo perehtynytkin, tiedät, mitä punasiirtymä tarkoittaa. Sitä kutsutaan Dopplerin ilmiöksi. Havaitset saman ilmiön kuuntelemalla lähestyvää ja loittonevaa ajoneuvoa ja vertaamalla niitä toisiinsa.
No miten avaruusaluksen perällä voi kävellä jalat kohti perää, silloin kun aluksen vauhti kiihtyy koko ajan?

Ihan samalla periaatteella kuin maan pinnalla. Jos kiihtyvyys on 1G, on aivan yksi lysti, miten se tehdään. Sen voi tehdä keinotekoisesti myös pyörimisellä.
Noita muita juttujasi et takuulla tajua itsekään.

Onhan toi hyvinki mahdollista että planeetat tosiaankin kelluvat energiassa mutta jos se energian lähde sammuu niin enään ei vaikuta kuin gravitaatio ja kaikki kappaleet sinkoutuu tähteen, (musta aukko).

joka selittää myös galaksejen muodot, eli jos kaikki työntää ja vetää toisiaan niin muoto säilyy kuten esim eri painosten kaasujen kaasukehässä.

Ertsu
Moi Savor:
jolloin ne tönivät edellä meneviä voimakkaammin poispäin itsestään ja tämän takia valo venyy eli punasiirtyy yleisesti.

Kuten varmaan olet aiheeseen jo perehtynytkin, tiedät, mitä punasiirtymä tarkoittaa. Sitä kutsutaan Dopplerin ilmiöksi. Havaitset saman ilmiön kuuntelemalla lähestyvää ja loittonevaa ajoneuvoa ja vertaamalla niitä toisiinsa.
No miten avaruusaluksen perällä voi kävellä jalat kohti perää, silloin kun aluksen vauhti kiihtyy koko ajan?

Ihan samalla periaatteella kuin maan pinnalla. Jos kiihtyvyys on 1G, on aivan yksi lysti, miten se tehdään. Sen voi tehdä keinotekoisesti myös pyörimisellä.
Noita muita juttujasi et takuulla tajua itsekään.

Keskustelet nyt elävän legendan kanssa, joka lupasi kolme vuotta sitten selvittää miten maailmankaikkeus toimii. Kolme vuotta siihen meni ja vähän hävettää, että näin yksinkertaisen asian selvittämiseen meni niin kauan.

ja sitten siihen asiaan eli valon yleiseen punasiirtymään, joka ei nykyfysiikan mukaan perustu dopplerilmiöön, vaan muka siihen, että supergalaksijoukot loittonevat toisistaan niin etteivät liiku toisistaan poispäin. ja näin alkuräjähdysteoria tarvitsee ylimääräisen tilaulottuvuuden jota ihminen ei voi ymmärtää, koska alkuräjähdysteorian mukaan tilaa mukamas ilmestyy lisää niin ettei maailmankaikkeus laajene ulospäin jo olevaan tilaan.

Savor

;):)

Savor
Ertsu
Savorille
...näin planeettojen haijjaminen selittyy myös paineen vaihtelun avulla, niinkuin kaikki muukin, ilman gravitaatiota, jota ei ole olemassa.

Luepa tästä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Gravitaatio

"Gravitaatiovoima on gravitaatiovuorovaikutuksen aiheuttama voima, joka vetää kaikkia kappaleita toisiaan kohti. Gravitaatio on yksi luonnon neljästä vuorovaikutusvoimasta. Se on selkeästi heikoin vuorovaikutus."

Tiesitkö ettei nykyiset tiedeimmeiset tiedä miten gravitaatio välittyy.

Eikä ne sitä koskaan saa tietoonsa, koska gravitaatiota ei ole olemassa.

Savor

;):)

Tiesitkö että et itekkää pysty selittämää energia-aaltojas?

borri317
http://homokaasu.org/gasgames/game.gas?21[/quote]

Kiva mini peli, havanoimaan matematiikkaa (joka sekin on ihmisen luoma tietokone malli).

mutta joku ovela voisi selvittää että mitä tapahtuu kun ja jos:

Kaikkihan tietävät tai uskovat että keinotekoisen gravitaation saa aikaseksi pyörivällä objektilla, mutta miten sinulle käy kun leijut tyhjiössä tasan keskellä sitä objektia ja se laitetaan pyörimään.

eli jatkatko leijumista vaiko kopsahat lähimpään seinään?.

Savor
Ertsu
Savorille
...näin planeettojen haijjaminen selittyy myös paineen vaihtelun avulla, niinkuin kaikki muukin, ilman gravitaatiota, jota ei ole olemassa.

Luepa tästä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Gravitaatio

"Gravitaatiovoima on gravitaatiovuorovaikutuksen aiheuttama voima, joka vetää kaikkia kappaleita toisiaan kohti. Gravitaatio on yksi luonnon neljästä vuorovaikutusvoimasta. Se on selkeästi heikoin vuorovaikutus."

Tiesitkö ettei nykyiset tiedeimmeiset tiedä miten gravitaatio välittyy.

Eikä ne sitä koskaan saa tietoonsa, koska gravitaatiota ei ole olemassa.

Savor

;):)

Gravitaation välittämisestä huolehtivat massattomat hiukkaset tai oikeammin säikeet nimeltä gravitonit. Tämähän on oikeastaan vain teoriaa, mutta mielestäni se on paras tapa selittää painovoima.

Kai tiedät, että kaikki muutkin voimat välittyvät välittäjähiukkasten avulla???

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat