Seuraa 
Viestejä45973

Huomasin, että jättämällä kahvin pois työpäivästä ja korvaamalla sen teellä ja vedellä (yli 10 kuppia saldo) niin olo tuntuu energisemmältä. Pari- kolme kuppia tuntuu olevan katto kahville ilman haittavaikutuksia.

Voisiko tuo kahvin tuottama vetämätön olo johtua sen kiihdyttämästä nesteiden vaihdosta ja sitä kautta elimistöstä häviävistä vesiliukoisista vitamineista?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

Minulla on ollut kahvi-, tee- ja vesikausia. Energisyydessä ei ole muuta eroa, kuin että vesikaudella se ei vaihtele yhtä terävästi kuin noilla toisilla.
Nyt juon taas kahvia. Teetä en enää suostu juomaan.

tietää
Minulla on ollut kahvi-, tee- ja vesikausia. Energisyydessä ei ole muuta eroa, kuin että vesikaudella se ei vaihtele yhtä terävästi kuin noilla toisilla.
Nyt juon taas kahvia. Teetä en enää suostu juomaan.

Kahvi pierettää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Ainakin se että juo yli 2 kuppia kahvia päivässä aiheuttaa toleranssin kofeiinille, minkä johdosta kofeiini ei piristä enää yhtä paljon kuin vähemmällä määrällä.

Kun juo 2-3 kuppia päivässä, saa kahvista parhaan tehon irti.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720

Sekä kahvilla että teellä on nestettä poistava vaikutus eli siinä mielessä, että haluaa olla menettämättä joitain tiettyjä aineita elimistöstä, niin ei auta teehen vaihtaminen. Jos kuitenkin terveyttäsi ajattelet, niin vihreä tee on kaikkein terveellisintä ja sillä on todettu olevan myös syöpää estävä vaikutus. En kuitenkaan suosittele ilta kuuden jälkeen, jos haluat nukkua yösi kunnolla. On paljon piristävämpää kuin normaali tee...

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Stinger
Jos kuitenkin terveyttäsi ajattelet, niin vihreä tee on kaikkein terveellisintä ja sillä on todettu olevan myös syöpää estävä vaikutus. En kuitenkaan suosittele ilta kuuden jälkeen, jos haluat nukkua yösi kunnolla. On paljon piristävämpää kuin normaali tee...

Juuri sitä tässä on lipitelty pitkin päivää ja illallakin.
Kotona on teekaupasta hommattua ja duunissa vetelen vihreetä "pussiteetä". Jätin epähuomiossa mainitsemtta.

Hintahaarukkaa vihreestä teestä löytyy ja mauissakin on huimia eroja. Nyrkkisääntönä voi pitää, että mitä kalliimpaa niin sitä pareman makuista.

Ja tämä likka se on kitannut kahvia jo vuosia keskimäärin 1,5 - 2 litraa, väliin enempikin, ja joka ikunen päivä. (Ei sillä että se olisi mitenkään kehumisen asia, mutta se on totuus) Vatsanlimakalvotkaan ei enää tykkää niin kyttyrää kun tajusin aikoinaan vaihtaa tummapaahtoisempiin lajikkeisiin, joissa ei niin ole parkkihappoja.

Kahvia heti herätessä, kahvia töissä, kahvia kun tulen kotiin, kahvia ennen kun menen aerobicciin, kahvia kun katselen telkkua, kahvia ennen kuin menen nukkumaan.. Piristääkö? ei oikeastaan. Kofeiinitoleranssi on kehittynyt melkoiseksi.

Kofeiiniriippuvainen? Noh sitäpä juuri. Ilman vahvaa kupillista heti aamuun ei saa edes vaatteita päälle Ei pysty edes olemaan.

Tervettä? Ei varmaankaan ainakaan näillä määrillä, joskin kokoajan löydetään kuitenkin kahvin ainesosista uusia terveysvaikutuksia. Mutta kuitenkin..

Noh, elämä on...ja minulla kun nuo paheet ovat muutenkin vähissä.

Synnittömät heittäkööt ensimmäisen kiven.

Itseasiassa, kahvista taitaa jo saada "yliannostuksen" kymmenestä kupista. Kofeiinia tai jotain muuta ainetta tulee elimistöön niin paljon, että piristävästä vaikutuksesta mennään ohi ja "myrkytystilan" puolelle. Oireina väsymys ja ainakin itsellä huonovointisuus.

Kahvista ja teestä en ole koskaan itselläni havainnut oikeastaan mitään vaikutuksia ellen ole ylittänyt annoksia järjettömiksi.
Kerran kun vuosia sitten join testin päiten 15 kuppia kahvia yhdeltä istumalta niin alkoi jo tuntua ärsyttäviä sivuoireita.
Normaalit kahvi/teemäärät esim 2-4 kuppiä päivässä eivät koskaan ole vaikuttaneet mitenkään piristävästi.

Kahvin juonti on jäänyt täysin. Sitä tulee ehkä juotua kupillinen kerran parissa viikossa jos joku tyrkyttää.

Sillointällöin juon kupillisen teetä koska se on minusta kohtuullisen hyvää verrattuna esim kahviin.

Piristeet ei vaan taida olla se minun juttuni...

Itselleni iso kuppi vahvaa kahvia päivässä on sopiva ja piristää sopivasti. Jos menee yli, niin sitten tulee vain huono olo.

Eräs ystäväni ei pysty juomaan kahvia. Kerran hän kuitenkin kokeili ja vietti loppu päivän ylikierroksilla. No, tuli hänellä kämppä siivottua perusteellisesti, lenkillä käytyä ym. ja vielä yölläkin oli kuulemma silmät pyörineet päässä! Kyllä oli hauskan näköistä menoa.

Kahvi kuten alkoholikin on hermomyrkky.
Kahvin piristävä vaikutus perustuu hyvin pieneen määrään kofeiinia. Yksi pieni kupillinen päivässä tuo piristivän vaikutuksen. Kaksi kupillista alkaa olemaan jo siinä ja siinä piristääkö se. Jos juo yli kaksi pientä kupillista kahvia päivässä, niin kofeiini alkaa menemään kahvin tuomien sivuvaikutusten poistamiseen, ei niinkään piristymiseen.

Itse en enää käytä kofeiinipitoisia tuotteita ollenkaan ja olo on paljon pirteämpi kuin niinä aikoina jolloin käytin.

Mihin kahvia tarvitsee ? Miksi elämää pitää piristää keinotekoisesti ?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat