Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Saadaanko hänet nyt lukkojen taakse?
8.9.2006 0:23

Potki miehen hengiltä. Puukotti naista päähän. Hakkasi ulkomaalaisen kadulla. Hakkasi kehitysvammaisen rautalapiolla. Puukotti miestä päähän. Hakkasi ulkomaalaisen kadulla.

Tämä mies on herättänyt kauhua Riihimäellä. (POLIISI)

Pelottavatko vapaana kulkevat väkivaltarikolliset?

Riihimäellä kauhua herättänyt 21-vuotias mies on parhaillaan poliisin putkassa. Tänään perjantaina poliisi yrittää saada käräjäoikeuden päättämään hänen vangitsemisestaan.

Miehellä on lyhyt, mutta sitäkin väkivaltaisempi rikostausta. Uhreiksi ovat joutuneet täysin sattumanvaraiset, usein syrjäytyneet tai muuten puolustuskyvyttömät henkilöt.

Lapiolla päähän

Viimeisin puukotus tapahtui maanantaina Riihimäen Peltosaaren kaupunginosassa sijaitsevassa alkoholistien "puistobaarissa".

Puukottaja kävi täysin yllättäen nuotion ääressä istuneen 32-vuotiaan miehen kimppuun ja iski tätä kääntöveitsellä muun muassa päähän, kylkeen ja olkavarteen. Muut paikalla olleet saivat taltutettua puukottajan, jolloin uhri pääsi linkuttamaan läheiselle R-kioskille hälyttämään apua.

Uhri vietiin sairaalaan, missä hän on jo toipunut.

- Puukotuksen väliin menneet estivät henkirikoksen. Tutkittavana on nyt törkeä pahoinpitely, sanoo rikoskomisario Mika Heikkonen Riihimäen poliisista.

Viikkoa aiemmin sama puukottaja hakkasi samassa puistobaarissa julmasti rautalapiolla kehitysvammaisen nuorukaisen, joka oli keräämässä pulloja.

Potki uhrin kuoliaaksi

Parhaillaan pidätettynä oleva riihimäkeläismies syyllistyi ensimmäiseen vakavaan väkivaltarikokseensa vuoden 2002 joulukuussa. Tuolloin hän yhdessä veljensä kanssa potki kuoliaaksi rivitalossa asuneen syrjäytyneen miehen.

Mies tuomittiin taposta, mutta hovissa tuomio lieveni törkeäksi pahoinpitelyksi. Rangaistus oli kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta vankeutta. Jo vuoden kuluttua hänet kuitenkin laskettiin ehdonalaiseen vapauteen.

Reilun kahden kuukauden kuluttua mies kuitenkin iski uudelleen. Hän kävi kadulla kulkeneen täysin tuntemattoman naisen kimppuun. Mies iski uhriaan useita kertoja puukolla päähän ja ylävartaloon.

Mikä mättää?
Miksi tälläistä tapahtuu yhä enemmän?
Onko kaveri nyt varmasti parannettavissa?

Sivut

Kommentit (29)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä29941
Liittynyt16.3.2005
Joker

Mikä mättää?
Miksi tälläistä tapahtuu yhä enemmän?Taloudellisen eriarvoisuuden lisääntymisen takia. Yhä suurempi kansanosa syrjäytyy pysyvästi yhteiskunnan ulkopuolelle. Jotkut sekoavat niin, että käyvät vaarallisiksi muille. Useimmat onneksi vahingoittavat vain itseään.

Onko kaveri nyt varmasti parannettavissa?

Ikävä totuus on, että väkivaltaisen mielenvikaisen parantaa vain teloitus (ei tarvitse vedota mihinkään huippuharvinaisiin yksittäistapauksiin parannuksen tehneistä). Luultavasti tuollaisten tapausten lisääntyminen saa jossain vaiheessa ihmiset vaatimaan kovempia rangaistuksia sellaisella voimalla, että päättäjillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin korjata lainsäädäntöä niin että törkeisiin väkivallantekoihin syyllistyneet suljetaan vuosikymmeniksi tai loppuiäksi linnaan tai mielisairaalaan. Ikävä vain on se, että sitä odotellessa sadat tapetaan tai hakataan turhaan yhteiskunnan välinpitämättömyyden takia.

Neutroni

Taloudellisen eriarvoisuuden lisääntymisen takia. Yhä suurempi kansanosa syrjäytyy pysyvästi yhteiskunnan ulkopuolelle. Jotkut sekoavat niin, että käyvät vaarallisiksi muille. Useimmat onneksi vahingoittavat vain itseään.
Itsensä vahingoittaminen ei ole myöskään kovin hyvä asia, vaikka
loogisella tavalla ajateltuna se on vähemmän haitallinen kuin muiden vahingoittaminen. Minusta kyseessä on enemmänkin yhteiskunnan kovista arvoista eikä niinkään taloudellisesta eriarvoisuudesta pääosin.
Se tosin tuo lisää vettä myllyyn, mutta ei rakenna itse myllyä.
Kovat arvot ja vahvemman oikeus jylläävät enemmän kuin yleensä
ja se mielestäni aihettaa tälläisen tilastopiikin stakesin
graafisiin käyriin.

Ikävä totuus on, että väkivaltaisen mielenvikaisen parantaa vain teloitus (ei tarvitse vedota mihinkään huippuharvinaisiin yksittäistapauksiin parannuksen tehneistä).

Teloitus ei erään ketjun mukaan auttanut pitkälla aikavälillä, koska se ns. salli tappamisen ja näinollen siitä tuli hyväksytympää.
Vrt. Amerikan kovat rikokset ja - rangaistukset.

Luultavasti tuollaisten tapausten lisääntyminen saa jossain vaiheessa ihmiset vaatimaan kovempia rangaistuksia sellaisella voimalla, että päättäjillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin korjata lainsäädäntöä niin että törkeisiin väkivallantekoihin syyllistyneet suljetaan vuosikymmeniksi tai loppuiäksi linnaan tai mielisairaalaan. Ikävä vain on se, että sitä odotellessa sadat tapetaan tai hakataan turhaan yhteiskunnan välinpitämättömyyden takia.

Tämä olisikin hyvä vaihtoehto, koska tietyt ihmiset eivät vain voi parantua
ja siksi olisi syyttömien kannalta tärkeää sulkea ne pois tavisten elämää häiritsemästä. Jotkut tahot vielä vastustavat tätä, mutta tapausten lisäännyttyä vaakakuppi kääntyy kovempiin rangaistuksiin päin.

Joka pitäjässä on oma Roi Vataja. Riihimäen puusilmä pitäisi teurastaa asemapihalla asukasyhdistyksen toimesta.

Poika on hylätty. Juttelee ihmisille, jotka ovat vihanneksia. Ei saa ymmärrystä osakseen ja alkaa skitsoilemaan. Samasta syystä täällä palstalla eräät psykot sekoilee ja floodaa koko ajan.

Itse en Riihimäen katukuvassa ole näyttäytynyt enää vuosiin. Onpa nimittäin käynyt niin ikävästi, että olen itsekin saanut kyseisen kaupungin kaduilla puukosta, nyrkistä ja saappaasta useaan eri otteeseen. Nää pirinistit ja lääkkeiden väärinkäyttäjät ovat SE PORUKKA, joka tekee Riihimäen kaduilla liikkumisen (ainakin viikonloppuisin) lähes mahdottomaksi. Tästä kyseisestä porukasta on (onnex!) saatu jo pahimpia lukkojen taakse, ja muutamia (onnex!) hengiltä..

..Mutta näyttää siltä että loput lääke-nisti-pelle-kusipäistä ovat ryhtyneet toimenpiteisiin, ja ruvenneet pesiytymään muihin lähiseudun kyliin. Ryttylään, Turenkiin, Tervakoskelle, Vähikkälään jne. jne.

Lääkkeet ja viina = Surullinen yhdistelmä.

t: Tohtori

Tyräpoika
Itse en Riihimäen katukuvassa ole näyttäytynyt enää vuosiin. Onpa nimittäin käynyt niin ikävästi, että olen itsekin saanut kyseisen kaupungin kaduilla puukosta, nyrkistä ja saappaasta useaan eri otteeseen. .t: Tohtori

Riihimäellä ja sen lähiympäristössä tosiaankin tapahtuu paljon.
Esimerkiksi se nuoriin sekaantuminen, paljon väkivaltaisuuksia jne.
Miksi juuri tällä alueella tapahtuu paljon? Ovatko muut alueet vähemmän suosittuja median keskuudessa vai onko paikassa tosiaankin jotain vikaa?

Neutroni
Joker

Mikä mättää?
Miksi tälläistä tapahtuu yhä enemmän?Taloudellisen eriarvoisuuden lisääntymisen takia. Yhä suurempi kansanosa syrjäytyy pysyvästi yhteiskunnan ulkopuolelle. Jotkut sekoavat niin, että käyvät vaarallisiksi muille. Useimmat onneksi vahingoittavat vain itseään.

Ehkäpä populaatioon syntyy aina yksilöitä, jotka eivät pysty sopeutumaan vallitseviin olosuhteisiin. Ei niitä varmaankaan ole koskaan enempää tai vähempää kuin tietty osuus väestöstä.

Raakasti katsoen kaverihan säästää yhteiskunnan varoja, kun lopettaa kehitysvammaiset ja sossusta pummaavat alkoholistit.

EDIT: En usko, että äänestäjät nostaa suurtakaan älämölöä ennen kun kaveri on tappanut lapsen tai raiskannut naisen.

EDIT2: Omasta puolestani kaverin voisi vaikka heti hirttää.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005

"Keskiajan lopulla alettiin perustaa mielisairaille sairaaloita Suomeen kuten muuallekin Eurooppaan. Näitä sairaaloita kutsuttiin tällöin "Pyhän Hengen huoneiksi". Suomessa tällaisesta sairaalasta on ensimmäinen maininta vuodelta 1396. Sairaalat sijaitsivat kaukana kaupungeista, ja sairaalaan jouduttuaan potilas vietti siellä yleensä lopun elämäänsä."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Psykiatria

Lierikki Riikonen

Täällä Korsossa nuo ongelmat kanssa yleisiä.
Ja syy on tietenkin se kun on baareja enemmän kuin kauppoja. Siihen sitten lisätään laittomat päihteet+sekakäyttö niin meno on mitä "parhaimillaan"

Meno on kyllä rauhoittunut pikkaisen vuosien saatossa... Vastaus ongelmaan on se että pari partiota pyörii koko ajan lähettyvillä.

Maukka Perusjatka
Armitage
Viina pois niin väkivalta loppuu...Realismia?

Puukot ja lapiot pois. Jos tämäkään ei auta, jalat amputoidaan Riihimäeltä. Riihimäki muistuttaa Hartolaa ja Amishien elämän menoa: Jos ei tee kuten kyläläiset, käännetään selkä ja jätetään yksin.

Jokainen vastaa itsestään, isäntä vastaa perheestään, johtaja jengistään, virkavalta turvallisuudesta. Poliisi järjestää puhdistuksia kaupungeissa psyykkisesti sairaiden ihmisten kustannukse¨lla.

risat
Maukka Perusjatka
Armitage
Viina pois niin väkivalta loppuu...Realismia?' Poliisi järjestää puhdistuksia kaupungeissa psyykkisesti sairaiden ihmisten kustannukse¨lla.

JEP

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005
Neutroni
Joker

Mikä mättää?
Miksi tälläistä tapahtuu yhä enemmän?Taloudellisen eriarvoisuuden lisääntymisen takia. Yhä suurempi kansanosa syrjäytyy pysyvästi yhteiskunnan ulkopuolelle. Jotkut sekoavat niin, että käyvät vaarallisiksi muille. Useimmat onneksi vahingoittavat vain itseään.

Onko kaveri nyt varmasti parannettavissa?Ikävä totuus on, että väkivaltaisen mielenvikaisen parantaa vain teloitus (ei tarvitse vedota mihinkään huippuharvinaisiin yksittäistapauksiin parannuksen tehneistä). Luultavasti tuollaisten tapausten lisääntyminen saa jossain vaiheessa ihmiset vaatimaan kovempia rangaistuksia sellaisella voimalla, että päättäjillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin korjata lainsäädäntöä niin että törkeisiin väkivallantekoihin syyllistyneet suljetaan vuosikymmeniksi tai loppuiäksi linnaan tai mielisairaalaan. Ikävä vain on se, että sitä odotellessa sadat tapetaan tai hakataan turhaan yhteiskunnan välinpitämättömyyden takia.

Sitä kun jokin syyn takia syrjäytyy, niin rupeaa tulemaan turhautuneeksi ja turhautuminen on sama kuin aggressiivisuus.

Eli näkee perjaatteessa ihmisiä omana vihollisenaan vaikka näitä ei edes tunne.

Mielenterveysongelmat ja varsinkin hoitamattomat sellaiset johtavat monesti syrjäytymiseen. Tuskimpa pähteet niinkään syrjäyttää ihmisiä, koska monesti päihteitä otetaan vähän niin kun lääkkeeksi.

Väkivaltaiset ihmiset jotka eivät pysty hallitsemaan itseään pitäisi majoittaa johonkin syrjempään paikkaan vähän niin kun vankimielisairaalaan, mutta Suomessa ei taida olla vankimielisairaalassa paljonkaan tiloja, halvemmaksi tulee että ovat vapaana.

Vankimielisairaalassa ei ole mitään aikatauluja milloin pääsee pois, pääsevät monesti pois sitten kun paranevat, ja sitten kun uusia tulee tilalle eikä sairaspaikat riitä.

Yhteiskunnan eri tilat aiheuttavat kaikenlaista.

tiäremiäs

Sitä kun jokin syyn takia syrjäytyy, niin rupeaa tulemaan turhautuneeksi ja turhautuminen on sama kuin aggressiivisuus.

Eli näkee perjaatteessa ihmisiä omana vihollisenaan vaikka näitä ei edes tunne.

Mielenterveysongelmat ja varsinkin hoitamattomat sellaiset johtavat monesti syrjäytymiseen. Tuskimpa pähteet niinkään syrjäyttää ihmisiä, koska monesti päihteitä otetaan vähän niin kun lääkkeeksi.

Väkivaltaiset ihmiset jotka eivät pysty hallitsemaan itseään pitäisi majoittaa johonkin syrjempään paikkaan vähän niin kun vankimielisairaalaan, mutta Suomessa ei taida olla vankimielisairaalassa paljonkaan tiloja, halvemmaksi tulee että ovat vapaana.

Vankimielisairaalassa ei ole mitään aikatauluja milloin pääsee pois, pääsevät monesti pois sitten kun paranevat, ja sitten kun uusia tulee tilalle eikä sairaspaikat riitä.

Yhteiskunnan eri tilat aiheuttavat kaikenlaista.

Tieremiäs miksi toinen nikisi on hyväntahtoinen höppänä ja toinen perspanoa pyytävä agresiivinen huumeiden käyttäjä. Valota tilannetta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat