Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ovatko vanhukset suuri uhka ihmiskunnan hyvinvoinnille?

Keskustelua Helsingin Sanomien palstalla:

http://www.hs.fi/keskustelu/thread.jspa ... 1466%22%22

Sivut

Kommentit (26)

eivät ole. suurin uhka yhteyskunnalle on laji nimeltä ihminen. he antibranlettavat ja antibranlettavat... onneksi on kuitenkin meitä branleeraavia branleureja.

Vanhukset (tulevat) ovat Suomen suurin ongelma!
Kyse on siitä, missä vaiheessa Me Suomalaiset huomaamme omien lähisukulaistemme tarvitsevan yhteiskunnan konkreettista huolenpitoa!

Ottakaa jupit päänne pois perseestänne ja avatkaa silmänne!

Meidän Suomi on KUPLA!

tik tak tik tak...

kunkku
Vanhukset (tulevat) ovat Suomen suurin ongelma!
Kyse on siitä, missä vaiheessa Me Suomalaiset huomaamme omien lähisukulaistemme tarvitsevan yhteiskunnan konkreettista huolenpitoa!

Ottakaa jupit päänne pois perseestänne ja avatkaa silmänne!

Meidän Suomi on KUPLA!

tik tak tik tak...

Ei niinkään ne vanhukset vaan pikemminkin ne, jotka tulevat niiden tilalle ...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/5321274.stm

"Ovatko vanhukset suuri uhka ihmiskunnan hyvinvoinnille?", kysyi mestariampuja. Mestariampujatkin osuvat välillä harhaan, näemmä!

Peruskysymys on melko laaja ja yksilöimätön, joten olkoon vastauskin sitä: (Tulevat) vanhukset ovat sitä ikäluokkaa, jotka ovat sodan jaloissa taistelleiden (nykyisten vanhusten) lapsia.

Meillä kotisuomessa sotaveteraanit ovat olleet "harminamme" jo kuusikymmentä vuotta, mutta aika tekee heistä melko nopeasti biologisen lopun; nuorimmatkin veteraanit ovat jo yli 80-vuotiaita...
He taistelivat - monet henkensä antaen - Suomelle itsenäisyyden. Eli nyt on näitä vapaan yhteiskunnan mestariampujia, jotka voivat ampua tai puukottaa selkään. Nimimerkin suojista. Itsenäisessä yhteiskunnassa.

Muinaisissa kulttuureissa - kun vanhus ei enää kyennyt antamaan riittävää panosta yhteisön hyvinvoinnille - vanhukselle tai sairaalle annettiin reppu selkään, reppuun vähän evästä ja nenä kohti vuoria tai taivaanrantaa.
Sitä samaahan sinä mestariampuja nyt pohjimmiltaan tarkoitat kysymykselläsi, eikö niin? Jotta sinulla ja kaltaisillasi olisi rahaa, joka ei kuluisi hukkaan, kuten esimerkiksi vanhusten hoitoon; sen sukupolven huolehtimiseen, joka on luonut sinullekin pohjan elää ihmisarvoista elämää ja olla mestariampuja tässä yhteiskunnassa.

Sinä osuit harhaan, Tarkkailija.

Ensinnäkin voin täällä hyvin kertoa nimeni, joka on Pirjo Pietilä. Se, että tarvin rahaa, on totta. Sinäkin tarvit rahaa. Kaikki me tarvitaan rahaa. Olen vuodesta 1993 elänyt minimaalisilla tuloilla, eli kaikkein pienin työttömyyskorvaus. Siinä välissä, 1993 -1997, olen opiskellut neljä vuotta opintolainalla ja elätin jopa kaksi lasta lainalla. Olen ollut neljällä eri työvoimapoliittisella kurssilla ja töitä ei löydy. Katso, kun ikää on riittävästi.

Työttömyys ei ole minusta johtuvaa, vaan aikoinaan eli 1993 meni pieni yksityinen yritys, jossa olin tienaamassa leipääni, konkurssiin. Tällä hetkellä olen yksityisellä firmalla työharjoittelussa, josta en saa korvausta kuin sen mitä on pienin mahdollinen työttömyysraha. Ja ylläpitokorvaus, 8 €/pvä.

Mitä vanhuksiin tulee. Äitini olemme sisarusten kanssa pelastaneet sairaalasta 3 kertaa. Sairaalasta, josta hänet olisi saattohoidettu hautaan. Olin kuullut ja lukenut vanhusten huonosta hoidosta aikaisemmin, joten tiesimme pitää varamme. Moni tuttavani on tullut kertomaan omien vanhempiensa ja isovanhempiensa kohtaloista: nälkiinnyttäminen, kuivattaminen, jne.

Nämä vanhukset kuten en minäkään ole ilmaisia matkoja ja lounaita nauttineet valtion verorahoista.

Täällä sinulle tämän päivän vanhusten selkään saama "reppu":

http://eok.fi/forum/index.php?board=1;a ... readid=444

Vanhuksia joutuu turhaan laitoksiin?

Entä sinun rahan käyttösi ja nimimerkin suojissa kirjoittamisesi? Uskallatko tulla esille? Sinusta tuskin siihen on!

Oikeussanomat:

Lipponen: Perintöveron poistaminen ei ole mahdollista

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen (sd.) kirjoittaa Turun Sanomien kolumnissaan, ettei perintöveron poistaminen ole mahdollista. Lipponen toteaa, ettei kukaan vastuullinen valtiovarainministeri luopuisi tällaisesta tulonlähteestä.

Lipposen mukaan perintöveron poisto veisi mukanaan sitä pelivaraa, jolla tuloveroja on alennettu.

Lipposen mukaan perintöveroon liittyviä epäkohtia on korjattava, joka sekin merkitsee valtion verotulojen vähenemistä. Lipponen pitää perintöveroa keskustelunaiheena loppuun kaluttuna.

http://oikeussanomat.fi/oikeussanomat/i ... Itemid=143

Kaipa se vanhusten lisääntyminen jotain ongelmia tuo. EK valittaa että kohta on kauhea työvoimapula ja puolueissa kauhistellaan tulevien eläkeläisten aiheuttamaa menoerää. Yhteiskuntavastuuta otetaan ajamalla näiden uhkakuvien varjolla omia etuja täysin säälimättä. EK haluaa maahanmuuttajia halpatyövoimaksi ja puolueet korkeampaa eläkeikää, nopeampaa valmistumista opiskelusta ja kasata vastuuta sosiaalimenoista jollekin muulle. Eli siis vähemmän jakajia verorahoille. Voi pyörittää paljon massiivisempaa byrokratiakoneistoa ja kasvattaa puoluetukia, kun ei tarvitse pitää niin tiukkaa kustannuskuria.

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtop ... highlight=

liis@
Eläkkeistä ja niiden maksusta. Olemme itse maksaneet eläkelaitoksille omat eläkkeemme. Puhe eläkepommista on pelottelua. Eläkelaitokset ovat hyvin varakkaita, joten ei niistä teidän nuorten tarvitse huolehtia. Eläke onkin ensimmäinen tulo, joka on saatu ilman työpanosta.

Entiset ikäluokat ovat keränneet jo eläkerahansa, ei meidän kuulu enää antaa niille centtiäkään. Muistatte varmaa kertomuksen heinäsirkasta ja muurahaisesta?

Mestariampuja PiPi
Ovatko vanhukset suuri uhka ihmiskunnan hyvinvoinnille?

Ei tietenkään ole. Kaikki tulemme vanhoiksi, jos saamme elää. Vanhuksilla on sama oikeus elämään kuin nuorillakin. Nuoretkin tulee joskus vanhoiksi.

Jos ei sitten päätetä yhteiskunnassa niin että esim. kun on täyttänyt 50 vuotta, ei anneta enää elää, tapetaan. Silloin ei olisi vanhukset ihmiskunnan uhkana hyvinvoinnille.

Tollo
Ehdotan, että kaikista yli 65-vuotiaista tehdään saippuaa tai rehua maatalouseläimille!

Mitähän EU-directiivitkin mahtaisi siihen sanoa? Ties mitä sairauksia ja kaiken maailma lääkeainejäämiä.

Itse ehdottaisin että vanhukset laitettaisiin terässäiliöihin ja heitettäisiin mereen. Ei oltaisi näkemässä sitä päivää kun pöntöt ruostuisi puhki ja meitä kritisoitaisiin siitä. Samoin kuin joskus elohopeakin pistettiin meriin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat